Opplev middelalderen

Opplev at området i og rundt Erkebispegården forvandles til en middelalderopplevelse! Her finner du salgsboder, håndverksprodukter fra hele Europa, musikk, gjøglere og spennende aktiviteter for store og små.

Marked på historisk grunn

Sammen med Nidarosdomen spiller Erkebispegården en viktig rolle i arven etter Olav den hellige. Gjennom historien har dette vært et senter for religion, kultur og handel. Erkebispesetet ble etablert i Nidaros i 1153, med Erkebispegården som residens. Her finnes praktfulle steinbygninger med erkebiskopens hall, hvor erkebiskopen huset mottakelser og middager. I middelalderen lå det små trehus langs murene i borggården. Disse tjente som verksteder, som lager og som boliger for tjenestefolk, gullsmeder og glasshåndverkere.

Atmosfæren gjenskapes

Tradisjonen med Olsok-feiring går helt tilbake til 1031, da Olav den hellige ble erklært helgen og martyr. Under Olsok kom folk fra fjern og nær til Nidaros for å gjøre bot, men også for å bytte og selge varer. Her var det underholdning fra omreisende skuespillere, folk spilte terningspill, og det var et yrende folkelivet. Under Olavsfestdagene besøkes markedsplassen av utenlandske pilegrimer og handelsmenn slik det var i tidligere tider. Vi inviterer deg til å gjenoppleve atmosfæren med gjøglere, musikanter og handel.