Olavsfestdagene

Bli frivillig på
Olavsfesdagene

Vil du bli kjent med mange flotte mennesker og få en uforglemmelig sommeropplevelse? Hvert år trenger vi rundt 400 frivillige som ønsker å lage folkefest i Trondheim.

Til gjengjeld får du fri inngang på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser.

Facebook-gruppe for frivillige

Lyst til å jobbe som frivillig ? Søk her !

 

Oppgaver og grupper

Artistvert

Ønsker du å være kontaktperson for artister og andre gjester under festivalen? Som artistvert er det din jobb å sørge for at Olavsfestdagenes prominente gjester blir godt mottatt og ivaretatt mens de er i Trondheim. Arbeidstid avhenger av artistenes behov. Endelig arbeidstid blir avtalt i dialog med gruppeleder.
Gruppeleder: Mats Berg

Billettsalg

Ønsker du å selge billetter på de ulike arenaene i forkant av arrangementer? Dette kan være på dagtid eller på kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år for å være med i denne gruppa.
Gruppeleder:

Festivalkantina

Ønsker du å lage og servere mat til de frivillige under festivalen? Olavsfestdagene setter velferden for de frivillige høyt, og du vil være et viktig ledd i dette. Festivalkantina holder til i flotte lokaler på Katedralskolen. Denne gruppa jobber i tre skift, henholdsvis formiddag, ettermiddag og kveld i perioden 27. juli til 2. august.
Gruppeleder: Oda Sofie Aaring

Frivillig+

Ønsker du å bli bedre kjent med festivalen og legge ned flere arbeidstimer som frivillig? Da er F+ noe for deg. Hver av frivilliggruppene har én eller flere F+ som får større ansvar enn de andre frivillige. Dette kan for eksempel være roller som produksjonsassistenter, journalister, nestledere for gruppeledere og nestledere for arenaledere. Opplæring vil bli gitt.
Gruppeleder: Oda Sofie Aaring

Presse

Ønsker du å produsere tekst eller ta bilder for Olavsfestdagene under festivalen? Arbeidsoppgavene vil hovedsakelig være å produsere tekster og ta bilder for nettsiden og sosiale medier. Arbeidstid vil variere etter ansvarsområde.
Gruppeleder: Morten Samdal

Markedsføring

Ønsker du å spre Olavsfestdagenes glade budskap før og under festivalen? Arbeidsoppgavene vil være distribusjon av festivalavis og minifoldere før festivalen. Under festivalen vil det være ulike markedsaktiviteter, som å henge opp plakater og skilt knyttet til arrangementene. Du kan velge om du ønsker å jobbe før eller under festivalen.
Gruppeleder:

Miljøgruppa

Bli med og gjør Olavsfestdagene til en grønnere og renere festival! Kan du løfte søppelsekker og sortere søppel uten å rynke på nesten? Vil du ta i mot gjester i Sykkelhotellet vårt og få flere til å sykle til festival? Har du ideer til hvordan OFD kan bli en grønnere festival? Miljøgruppa har ansvar for søppelhåndtering og miljø under festival. Arbeidstiden vil være på dagtid under eventer i Borggården og på Vestfronten, eller på kveldstid under konserter i Borggården.
Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad

Rigg og sjau

Liker du å ta i et tak? Hvert år trenger Olavsfestdagene 10-15 riggere og sjauere som bidrar med opprigg av historisk marked før festivalen og tar andre riggeoppgaver under festivalen. Du må ikke være veldig sterk, men du må være lett på foten og glad i å ta i et tak. Som rigger jobber du alltid i team med fem til ti andre frivillige. Arbeidstid er de tre-fire siste dagene før festival på dag- og kveldstid, samt enkeltvakter under festivalen.
Gruppeleder: Oda Sofie Aaring

Runner

Ønsker du varierte arbeidsoppgaver der du får se festivalen fra forskjellige sider? Som runner vil du få vakter, men hver vakt vil se forskjellig ut. Den ene dagen henter du kanskje flyere på Rica og henger opp kunst i et tre, mens neste dag byr på stolrigging og assistering på et arrangement. Som runner må du være lett på foten og i god form. Arbeidstid kan være både dag- og kveldstid.
Gruppeleder: Oda Sofie Aaring

Sekretariatet

Ønsker du å besvare spørsmål og henvendelser fra publikum, artister, frivillige og andre som måtte lure på noe? Sekretariatet holder til på Scandic Nidelven hotell, og har ansvar for registrering, akkreditering, budtjeneste og informasjon til besøkende. I denne gruppa kan du jobbe på dag- og/eller kveldstid.
Gruppeleder: Ingeborg Ranøyen

Transport

Ønsker du å transportere folk, utstyr og annet materiell? Vi søker deg som har lyst å bli bedre kjent med festivalområdet, med Trondheim by og med strekningen til Værnes fra sjåførsetet. Arbeidstid kan være både på dag- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år og ha førerkort for å være med i transportgruppa.
Gruppeleder: Ragnar Kvithyll

Trivselssprederne

Ønsker du å være en av flere sprudlende gledesspredere som vandrer rundt på festivalområdet med den flotte trivselsvogna? Trivselssprederne sørger for at de frivillige skal trives på vakt. Som trivselsspreder vil du gå du rundt med kaffe, kald drikke, frukt, sjokkis og plaster til andre frivillige. Denne gruppa jobber i to skift, formiddag og ettermiddag.
Gruppeleder: Merete Aas

Vertskap

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? På alle våre 15-20 arenaer har vi vertskap i ulike roller med ulike arbeidsoppgaver. Det kan eksempelvis være å geleide og ta imot publikum, rive billetter, enkelt vakthold, svare på spørsmål, og samle ølbeger og søppel på arenaområdet. Enkelt sagt er jobben som vertskap å gi publikum en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid kan være både på dag-, ettermiddags- og kveldstid.
Gruppeleder: Christina Ludvigsen

Vertskap for familieprogram

Ønsker du å jobbe som vertskap for familieprogrammet? Det kan eksempelvis være å geleide og ta imot publikum, rive billetter, enkelt vakthold, svare på spørsmål, og søppel på arenaområdet. Enkelt sagt er jobben som vertskap å gi publikum en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid kan være både på dag- og ettermiddag.
Gruppeleder: Christina Ludvigsen

Øl- og vinsalg

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? På våre to største arenaer, Torvet og Borggården, har vi et stort korps av frivillige som serverer øl, vin, mineralvann og småmat til publikum. Ansvaret er å bidra til salg, og sørge for at publikum får en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid vil i hovedsak være på ettermiddags- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år for å jobbe i denne gruppa.
Gruppeleder: Eva Graf-Andresen

Goder og plikter

Å være frivillig på Olavsfestdagene 2017 gir mange goder og muligheter. Nedenfor viser vi en oversikt over goder og plikter for frivillige.

  1. Som frivillig får du akkreditering. Det betyr at du går gratis inn på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser. For å få akkreditering, forplikter du deg til å jobbe minimum 20 timer.
  2. En vanlig vakt er seks til åtte timer. Det vil si at du må regne med å jobbe tre til fire vakter.
  3. Du vil få tilsendt vaktlisten før 20. juli. Olavsfestdagene er ansvarlig for at du får mange nok arbeidstimer. Hvis du takker nei til de vaktene du får tilbud om, kan frivilligkoordinator eller gruppeleder trekke tilbake akkrediteringen din.
  4. Du vil få gratis mat når du er på jobb under festivalen.

For å være frivillig under Olavsfestdagene, må du ha telefon og e-post som sjekkes regelmessig. All kommunikasjon med de frivillige før festivalen skjer per telefon og e-post. Den informasjonen du legger inn i søknadsskjemaet vil bli lagret av Olavsfestdagene. Dette er nødvendig for å lette kommunikasjonsflyten før, under og etter festivalen.

Frivilligsøknadene i Olavsfestdagene behandles fortløpende utover våren. Frivillige som har vært med på festivalen tidligere mottar bare informasjon per e-post. Frivillige som ikke har vært med på Olavsfestdagene tidligere vil bli kontaktet av gruppeleder eller frivilligkoordinator før godkjenning.

Når du sender inn en frivilligsøknad, aksepterer du de betingelsene som gjelder. Hvis du ønsker å trekke søknaden din som frivillig, sender du en e-post til Oda.Sofie.Aaring@olavsfestdagene.no snarest.