Bodselger

 

 

Økonomi og påmelding

 • Ingen blir registrert før påmeldingsskjemaet foreligger ferdig utfylt og påmeldingsavgiften er betalt. Påmeldingen er bindende og utstiller hefter for bodleien hvis arrangøren ikke klarer å selge det avbestilte areal til andre.
 • Påmeldingsgebyret refunderes ikke ved avbestilling.
 • To ulike bedrifter kan avtale å dele bod. Det søkes da individuelt på halv bod, og man kan i søknadsskjemaet skrive inn navnet til en bedrift man har avtalt å dele med. Begge bedriftene betaler full påmeldingsavgift.
 • Framleie er ikke tillatt.
 • Betalingsbetingelser: Netto pr. forfallsdato. Dersom betalingsbetingelsene ikke blir overholdt, vil dette medføre tap av bod. Arrangøren har i så fall rett til å disponere plassen etter samme retningslinjer som ved avbestilling.
 • Utstiller er ansvarlig for skader som påføres boden.
 • Arrangøren besørger vakthold fra monteringen kan begynne til demonteringen skal være avsluttet, men påtar seg ikke ansvar for utstilte varer og evt. utstyr. Eventuell forsikring av varene under salgsperioden må produsenten selv ta ansvar for. Oppbevaring i lagerrom skjer på egen risiko.
 • Dersom Historisk marked på grunn av force majeure, uforutsette forhold, brann eller lignende ikke kan avvikles, refunderes ikke innbetalt beløp.

Profil

 • Alle salgsvarer, inklusive emballasje, skal ha sin opprinnelse i tiden fra middelalderen til 1800-tallet, og være godkjent av arrangøren på forhånd. Arrangøren har anledning til å refusere produkter og eventuelt det areal det er søkt om. Plastposer, utstillingsdukker i plast og liknende gjenstander er ikke tillatt.
 • Firmaplakater og skilt skal ha utseende som passer til profilen på markedet og produktene. Vareprøver og reklamemateriell må kun utdeles fra egen bod. Arrangøren forbeholder seg retten til å fjerne uegnet reklame.
 • All matservering er reservert arrangøren. Det kan allikevel søkes om dispensasjon fra denne regelen.
 • Deltakerne skal være ikledd klær fra tidsepoken fra middelalder til 1800-tallet.
 • Utstillere med egne telt må sørge for at disse er laget i materialer og har et utseende som stemmer overens med markedets profil. Bilder/skisse skal sendes med søknaden. Olavsfestdagene tar ikke inn hvite telt i plastmateriale.
 • Utstillere oppfordres til å på en positiv måte «skape liv og røre» under markedet.

Praktisk

 • Utstiller må selv sørge for montering, demontering og transport av egne varer. Dette gjelder også P-plass til egne kjøretøyer hvis det er nødvendig.
 • Utstiller må selv sørge for at det er ryddig både inne i og utenfor egen bod.
 • Arrangøren kan være behjelpelig med å skaffe lagerrom for varer over natten i salgsperioden.
 • Utstiller må selv ordne med overnatting. Det er ikke tillatt å overnatte på markedet.

TIDER

 • Utstillere forplikter å holde seg til åpnings- og lukketider under hele festivalperioden.
 • Når utstillingen er demontert, skal bodene etterlates fri for dekorasjoner, spiker og lignende. I tilfelle forsømmelser forbeholder arrangør seg rett til å foreta nødvendig oppryddingsarbeid for utstillers regning.

Brudd på reglementet kan føre til umiddelbar stenging av boden og bortvisning fra markedet.

Billettinformasjon

Kjøpe billetter

Du kan kjøpe billetter gjennom våre programsider, på ticketmaster, på telefon +47 815 33 133 og i skranken på Trondheim Torg. I festivalperioden er salgsboden på Ytre Kongsgård åpen fra 28.07-04-08 kl. 11.00 til 1 time etter siste konsertstart i Borggården. Det er i tillegg dørsalg på Byscenen og i Vår Frue Kirke. Vi gjør oppmerksom på at dørsalgsprisen er 50 kr. dyrere enn prisen på forhåndskjøpte billetter. Billetter til kinoforestillingene kjøpes via trondheimkino.no.

Kjøp billetter fra programsidene

Annen viktig informasjon

Barn under 3 år går gratis

Det er ingen aldersgrense på arrangementene under Olavsfestdagene med unntak av Byscenen som har 18 års aldersgrense

Plasser

I Vår Frue kirke og Nidarosdomen er det nummererte plasser. Øvrige festivalarenaer har unummererte plasser. I Borggården er det kun ståplasser, unntatt på Salmekveld.

Innslipp

Innslipp til konserter er 30 minutter før start (60 minutter før start i Borggården og på Byscenen). Det er av sikkerhetshensyn ikke tillatt med paraplyer eller stoler i Borggården.

Transport

De fleste av våre arrangement foregår i Midtbyen. Derfor oppfordrer vi alle til å benytte seg av AtBs tilbud og reise kollektivt til festivalen. Les mer om rutetilbudet, billetter og priser i Trondheim og Sør-Trøndelag på atb.no eller ring ruteopplysningen 177 / 02820.

Andre arrangementer

Billetter til museer, utstillinger og liknende kjøpes ved inngangen til arenaen. Omvisning i Nidarosdomen kjøpes i Nidarosdomens besøkssenter på Vestfrontplassen.

 

Tilgjengelighet

Olavsfestdagene forsøker å gjøre arrangementene tilgjengelige for så mange som mulig, også for besøkende med spesielle behov.

Vi tilbyr i år :

HC-RAMPE med egen servering

TEGNSPRÅKTOLKER under åpningsseremonien i Borggården, på Vestfrontplassen og i Vår Frue Kirke

RULLESTOLPLASSER i Nidarosdomen, Vår Frue Kirke, Borggården, Ytre Kongsgård, Vestfrontplassen og Byscenen.

LEDSAGERBEVIS aksepteres ved alle arrangementer.

Ved kjøp av billett til ordinær pris, får den som har ledsagerbevis gratis inngang for sin ledsager der det ikke er nummererte plasser. Der det er nummererte plasser betaler ledsager kun billettavgift.

Borggården

Under kveldskonsertene i Borggården er det egen rampe for rullestoler. Rullestolbrukerne får med seg én ledsager. Det er en storskjermer rettet mot plassen, og det er handikap-toalett like i nærheten. Det kan være trangt om plassen på dette området, men vi forsøker å tilrettelegge så langt det er mulig.

Den høyre delen av Borggården sett fra publikumsplassene er dekket av teleslynge. Åpningsarrangementet tolkes av tegnspråktolker.

Informasjon om tilgjengelighet på de andre arenaene finner du under hvert enkelt arrangement.

Partnere

Hovedsamarbeidspartnere

sirkel_logoer_sp1_opt

Sparebank 1 SMN

SpareBank 1 SMN er en regional, lokal og selvstendig bank med lange tradisjoner for å bidra til vekst og utvikling i lokalsamfunnet. Olavsfestdagene viderefører en tusenårig tradisjon rundt Olavsarven, og har blitt en av landets viktigste kirke- og kulturfestivaler. Med et hovedkontor bygget over Olavskirken, er banken tett knyttet til denne tradisjonen. Sammen får vi ting til å skje.

sirkel_logoer_adressa_opt

Adresseavisen

Olavsfestdagene er en folkefest som er viktig for hele Midt-Norge. Gjennom sitt mangfoldige program setter de fokus på verdier og opplevelser publikum lar seg begeistre av år etter år. Adresseavisen er stolt samarbeidspartner til Olavsfestdagene fordi denne festivalen gjør vår region rikere gjennom det samfunnsoppdraget de utøver.

sirkel_logoer_echahls

EC Dahls Eiendom

E. C. Dahls Eiendom AS utvikler eiendommer i Trondheim sentrum og jobber hver dag for å gjøre byen mer vital og levende. Selskapet er en langsiktig eiendomsaktør som ved hjelp av tilrettelegging for næring og bolig vil skape liv i byen. Olavfestdagene fyller byen med kultur, folk og liv under festivalperioden. Sammen med festivalens verdisyn, samfunnsoppdrag og arrangementer kan vi sammen gjøre Trondheim til en enda mer attraktiv by både å besøke, bo og jobbe i.

Trøndelag Kraft

Vi støtter med glede positive aktiviteter i nabolaget, og ser frem til sommerens store folkefest. Vi håper Olavsfestdagene blir en minnerik opplevelse for store og små i byen vår.

Samarbeidspartnere

 

Partnere

 

Festivalpartnere

 

Leverandører

 

Offentlige bidragsytere og partnere

 

Bli partner?

Vil du bli partner?

Har du lyst til å bli partner av Olavsfesdagene og bidra til en av Trondheims største kuluropplevelser? Ta kontakt med markes- og sponsorsjef Roar Raaen Aksnes (+47 73 84 14 50).

Bli partner

Frivillig

Vil du bli kjent med mange flotte mennesker og få en uforglemmelig sommeropplevelse? Hvert år trenger vi rundt 400 frivillige som ønsker å lage folkefest i Trondheim.

Til gjengjeld får du fri inngang på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser.

Facebook-gruppe for frivillige
SØK HER

 

Oppgaver og grupper

BACKSTAGE

Ønsker du å gjøre turnèlivet ekstra behagelig for våre artister med følge? Vil du hjelpe oss med å se til at de til enhver tid har alt de trenger backstage for å kunne gi publikum et ekstraordinært show på scenen?

Som backstage-vert / vertinne forbereder du og setter frem/leverer enkel mat og drikke til våre gjester. Du ser til at det til enhver tid ser pent og ryddig ut rundt, og jobber for å gi våre gjester en særdeles flott opplevelse.

Frivillig + vil prioriteres.

Gruppeleder: Sara Frank. Mail: Sara@1975.no

FESTIVALKANTINA

Ønsker du å lage og servere mat til de frivillige under festivalen? Olavsfestdagene setter velferden for de frivillige høyt, og du vil være et viktig ledd i dette. Festivalkantina holder til på Statens Hus. Denne gruppa jobber i tre skift, henholdsvis formiddag, ettermiddag og kveld i perioden 25. juli til 4. august.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

 

FRIVILLIG+

Ønsker du å bli bedre kjent med festivalen og legge ned flere arbeidstimer som frivillig? Da er F+ noe for deg. Hver av frivilliggruppene har én eller flere F+ som får større ansvar enn de andre frivillige. Dette kan for eksempel være roller som produksjonsassistenter, journalister, nestledere for gruppeledere og nestledere for arenaledere. Opplæring vil bli gitt.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

 

FRIVILLIG VAKT

Liker du å stå på posisjon? Har du et blikk for sikkerhet? Er du tydelig og tør å gi tydelige beskjeder angående transport, alkoholservering og områdesikring? Arbeidet vil foregå i samarbeid med vårt vaktselskap PCM. På dagtid vil frivillig vakt være ansvarlig for vakthold under Vestfrontmøtene og i kjøreporten til festivalen, for å sikre at biler ikke kjører inn på festivalområdet. På kveldstid jobber frivillig vakt under konserter i Borggården, med ansvar for sikkerhet og billettscanning. Når publikum har forlatt området, hjelper frivillig vakt miljøgruppa med opprydding.

Det er mulig å jobbe både som frivillig vakt og vertskap. Skriv dette som kommentar i søknaden.

Gruppeledere: Merete Haddal Bjåstad (vaktlister)/ Per Morten Eriksen (operativ leder under festivalen)

 

VERTSKAP

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? Er du serviceinnstilt, sosial, utadvendt og hjelpsom, og vil ta imot våre gjester på en trivelig måte? Vertskap vil under Olavsfest 2019 jobbe på følgende arenaer: Nidarosdomen, Vår Frue kirke, Vestfrontmøtet, markedet, i tillegg til andre mindre lokaler festivalen har program.

Oppgaver kan være å geleide og ta imot publikum, gå runder på festivalområdet, svare på spørsmål og gi informasjon. I Nidarosdomen og Vår Frue kirke vil du under arrangementene også kunne få ansvar for nødutganger. Enkelt sagt er jobben som vertskap å gi publikum en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid kan være både på dagtid og kveldstid.

Det er mulig å jobbe både som frivillig vakt og vertskap. Frivillig vakt jobber under kveldskonserter i Borggården, på Vestfronmøtet og i kjøreporten. Skriv dette som kommentar i søknaden.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad

 

MARKEDET

Ønsker du å være med og jobbe på markedet vårt? Arbeidsoppgavene innebærer blant annet å tilrettelegge for barneaktiviteter og sørge for at barnefamilier får en magisk opplevelse. Kan du teater, dans, sang eller er glad i jobbe med barn? Søk frivillig på markedet.

Gruppeleder: Torleif Hugdahl

 

PRESSE

Ønsker du å produsere tekst eller ta bilder for Olavsfestdagene under festivalen? Arbeidsoppgavene vil hovedsakelig være å produsere tekster og ta bilder for nettsiden og sosiale medier. Arbeidstid vil variere etter ansvarsområde.

Gruppeleder: Vegard Enlid

 

MARKEDSFØRING

Ønsker du å spre Olavsfestdagenes glade budskap før og under festivalen? Arbeidsoppgavene vil være distribusjon av festivalavis og minifoldere før festivalen. Under festivalen vil det være ulike markedsaktiviteter, som å henge opp plakater og skilt knyttet til arrangementene. Du kan velge om du ønsker å jobbe før eller under festivalen.

Gruppeleder:

 

MILJØGRUPPA

Bli med og gjør Olavsfestdagene til en grønnere og renere festival! Kan du løfte søppelsekker og sortere søppel uten å rynke på nesten? Vil du ta i mot gjester i Sykkelhotellet vårt og få flere til å sykle til festival? Har du ideer til hvordan OFD kan bli en grønnere festival? Miljøgruppa har ansvar for søppelhåndtering og miljø under festival. Arbeidstiden vil være på dagtid under eventer i Borggården og på Vestfronten, eller på kveldstid under konserter i Borggården.

Gruppeleder: Merete Haddal Bjåstad

RIGG OG ARENA

Liker du å ta i et tak? Ønsker du varierte arbeidsoppgaver der du får se festivalen fra forskjellige sider? Hvert år trenger Olavsfestdagene mange arbeidsomme frivillige som bidrar med opprigg, drift og nedrigg av festivalen. Du må ikke være veldig sterk, men du må være lett på foten og glad i å ta i et tak. Du jobber alltid i team med fem til ti andre frivillige.

Gruppeleder: Ola Rønning

RUNNER

Som runner får du sett festivalen fra ulike sider. Du får allsidige arbeidsoppgaver utifra behovene når du kommer på vakt. Det kan være alt fra å ordne frivilligtelt, klatre i trær, hjelpe barn, og steppe inn på vakter med manglende oppmøte.

Gruppeleder: Christina Ludvigsen

 

SEKRETARIATET

Ønsker du å besvare spørsmål og henvendelser fra publikum, artister, frivillige og andre som måtte lure på noe? Sekretariatet holder til på Royal Garden, og har ansvar for registrering, akkreditering, budtjeneste og informasjon til besøkende. Sekretariatets viktigste verktøy er datamaskiner. Vi forventer at grunnleggende datakunnskaper. I denne gruppa kan du jobbe på dag- og/eller kveldstid.

Gruppeleder: Mats Berg

 

TRANSPORT

Ønsker du å transportere folk, utstyr og annet materiell? Vi søker deg som har lyst å bli bedre kjent med festivalområdet, med Trondheim by og med strekningen til Værnes fra sjåførsetet. Arbeidstid kan være både på dag- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år og ha førerkort for å være med i transportgruppa.

Gruppeleder: Mats Berg

 

TRIVSELSSPREDERNE

Ønsker du å være en av flere sprudlende gledesspredere som vandrer rundt på festivalområdet med den flotte trivselsvogna? Trivselssprederne sørger for at de frivillige skal trives på vakt. Som trivselsspreder vil du gå du rundt med kaffe, kald drikke, frukt, sjokkis og plaster til andre frivillige. Denne gruppa jobber i to skift, formiddag og ettermiddag.

Gruppeleder: Merete Larsen Aas

 

ØL- OG VINSALG

 

Ønsker du å jobbe tett på store kulturopplevelser? På vår største arena, Borggården, har vi et stort korps av frivillige som serverer øl, vin, mineralvann og småmat til publikum. Ansvaret er å bidra til salg, og sørge for at publikum får en så god opplevelse av arrangementet som mulig. Arbeidstid vil i hovedsak være på ettermiddags- og kveldstid. NB! Du må ha fylt 18 år for å jobbe i denne gruppa.

Gruppeleder: Ida Vie

Goder og plikter

Å være frivillig på Olavsfestdagene 2019 gir mange goder og muligheter. Nedenfor viser vi en oversikt over goder og plikter for frivillige.

 1. Som frivillig får du akkreditering. Det betyr at du går gratis inn på alle arrangementer såfremt det er ledige plasser. For å få akkreditering, forplikter du deg til å jobbe minimum 20 timer.
 2. En vanlig vakt er seks til åtte timer. Det vil si at du må regne med å jobbe tre til fire vakter.
 3. Du vil få tilsendt vaktlisten før 20. juli. Olavsfestdagene er ansvarlig for at du får mange nok arbeidstimer. Hvis du takker nei til de vaktene du får tilbud om, kan frivilligkoordinator eller gruppeleder trekke tilbake akkrediteringen din.
 4. Du vil få gratis mat når du er på jobb under festivalen.

For å være frivillig under Olavsfestdagene, må du ha telefon og e-post som sjekkes regelmessig. All kommunikasjon med de frivillige før festivalen skjer per telefon og e-post. Den informasjonen du legger inn i søknadsskjemaet vil bli lagret av Olavsfestdagene. Dette er nødvendig for å lette kommunikasjonsflyten før, under og etter festivalen.

Frivilligsøknadene i Olavsfestdagene behandles fortløpende utover våren. Frivillige som har vært med på festivalen tidligere mottar bare informasjon per e-post. Frivillige som ikke har vært med på Olavsfestdagene tidligere vil bli kontaktet av gruppeleder eller frivilligkoordinator før godkjenning.

Når du sender inn en frivilligsøknad, aksepterer du de betingelsene som gjelder. Hvis du ønsker å trekke søknaden din som frivillig, sender du en e-post til frivillig@olavsfestdagene.no snarest.