Tilbake

VESTFRONTMØTET: Kan vi tilgi kirkas kroppsfiksering ?

Alle de store religionene ønsker å kontrollere kroppen vår. Det gjelder hva vi putter i oss, hvordan vi dekker oss til og hvordan vi praktiserer sex, men også hvordan vi praktiserer religionen. Kroppen har alltid vært under mistanke – hvorfor er det sånn?Alle de store religionene ønsker å kontrollere kroppen vår. Det gjelder hva vi putter i oss, hvordan vi dekker oss til og hvordan vi praktiserer sex, men også hvordan vi praktiserer religionen. Kroppen har alltid vært under mistanke – hvorfor er det sånn?

  • Theresa Tolmie-McGrane: Vokste opp på det katolske barnehjemmet Smyllum Park i Glasgow, hvor hun ble misbrukt av nonnene over 10 år.
  • Gunstein Draugedalen: Sanger og komponist. Har også vært pastor i Det norske misjonsforbund. Ble misbrukt av en pastor som 15-åring.
  • Seyran Ates: Tysk jurist og muslimsk feminist som startet en moské for både menn og kvinner i Berlin. I 2005 ble hun kåret til årets kvinne i Tyskland. Lever under konstant bevoktning på grunn av en fatwa mot henne.
  • Megan Rohrer: Transseksuell musiker, forfatter og luthersk prest i Grace Lutheran Church i San Francisco. Kristin Gunleiksrud Raaum: Leder for Kirkerådet, generalsekretær i Norske Kirkeakademier.
  • Espen Ottosen: Informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband.

 

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn