Tilbake

VESTFRONTMØTET: Vil du oppgradere til kroppen 2.0?

Før laget vi maskiner utenfor oss selv. Nå er maskinene i stand til å innta kroppen og oppgradere både kropp og sinn. Googles sjefutvikler Raymond Kurzweil sier: «Innen 2045 vil forskjellene mellom mennesker og maskiner være ubetydelige.» Dag Hareide spør: «Når maskinen overtar for mennesket og mennesket blir mer maskin – hva er da et menneske?».Før laget vi maskiner utenfor oss selv. Nå er maskinene i stand til å innta kroppen og oppgradere både kropp og sinn. Googles sjefutvikler Raymond Kurzweil sier: «Innen 2045 vil forskjellene mellom mennesker og maskiner være ubetydelige.» Dag Hareide spør: «Når maskinen overtar for mennesket og mennesket blir mer maskin – hva er da et menneske?».

  • Dag Hareide: Sosiolog, naturvernforkjemper dialogarbeider. Er i gang med et treårs forskningsprosjekt om den eksplosive utviklingen av teknologiske inngrep i kroppene våre.
  • Roboten Pepper: Verdens første robot som kan lese følelser.
  • Gunnar Tufte: Professor ved institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU, og koordinator for forskningsprosjektet, NTNU Cyborg, der man arbeider med å koble maskin og biologi.
  • Heidrun Åm: Jobber for «Senter for digitalt liv». Hennes oppgave er å minne forskerne om at de har et ansvar for å være åpne og snakke med folk om det de forsker på.

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn