Olavsfestdagene
Tilbake
Hopp til galleri

Vestfrontmøtet 2016: Tale over årets tema: Mammon

Vestfrontplassen   |   Gratis
Torsdag 28. juli, kl 15:00

Vestfrontmøtet er blitt en bastion for meningsbærende innhold, og i år blir festivaltemaet Mammon objekt for en rekke interessante diskusjoner. Kan vi tjene både Mammon og Gud? Finnes det såkalte norske verdier, og er det mulig å leve et anstendig liv i verdens rikeste land?

På årets første Vestfrontmøte vil Henrik Syse holde tale over årets festivaltema, Mammon.

Henrik Syse er moralfilosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning. Han var leder for eierskapsgruppen i Norges Bank Investment Managemenet, hvor han arbeidet med etiske hensyn i bruken av Oljefondet.

Møtene og samtalene på Vestfrontplassen utenfor Nidarosdomen er en nasjonal arena for refleksjon, refleksjon mellom tro og samfunn, sier direktør Petter Myhr.

LES MER OM FESTIVALTEMAET MAMMON HER

Under Olavsfestdagene tar man tak i de store spørsmålene. Norge er blitt et pluralistisk samfunn, der mange religioner og livssyn og ulike verdier og prioriteringer lever side om side.

Noen synes dette er spennende og interessant, andre synes det er skremmende og kjenner på utrygghet. I en overgangstid som vår er det avgjørende at det finnes offentlige rom for å reflektere rundt dette, sier Myhr.

Vestfrontmøtet er et slikt rom. Fra torsdag 28. juli til onsdag 3. august byr Olavsfestdagene på tankevekkende dialog og engasjerende diskusjoner i skjæringspunktet mellom religion, tro og samfunn– gratis for publikum. Nytt av året er at fire av møtene kommer til å bli sendt direkte på NRK2. Møtene ledes av NRK-profil Tomm Kristiansen. Over 800 personer deltok daglig på Vestfrontmøtet i fjor. Det er all grunn til å tro at årets møter også trekker fullsatte tribuner.

PROGRAM 2016

Torsdag 28. juli kl. 15.00: Tale over årets tema: Mammon

Henrik Syse – moralfilosof, ansatt ved Institutt for fredsforskning, var leder for eierskapsgruppen i Norges Bank Investment Managemenet, hvor han arbeidet med etiske hensyn i bruken av Oljefondet.

Fredag 29. juli (Olsokdagen) kl. 13.00: Kan vi tjene både Gud og Mammon?

Panelsamtale med:

Lørdag 30. juli kl. 13.00: Hvem er vår neste?

Panelsamtale med:

Søndag 31. juli kl. 13.00: Var Jesus en kommunist?

Eller er kapitalismen kristendommens ektefødte barn?

Panelsamtale med:

Mandag 1. august: Finnes det norske verdier?

Og i så fall, hvilke?

Paneldebatt med:

Tirsdag 2. august: Om ekstremisme

To filmskapere samtaler om ekstremisme med utgangspunkt i en film som viser muslimsk ekstremisme og en film som viser jødisk ekstremisme.

Onsdag 3. august: Hvordan leve anstendige liv i verdens rikeste land?

Et møte med ulike personer med ulike strategier.

 

Del påFacebook Del påTwitter

Rullestolplasser: Det er god plass til rullestoler
Teleslynge dekker deler av plassen
Tegnspråktolk: Alle Vestfrontmøtene tolkes av tegnspråktolker