Tilbake

Verken fugl eller fisk

En forestilling om en gjeng med rare og forunderlige dyr som på hver sin måte møter den sanselige verden.Rare dyr på en scene i forvandling. Bli med på spennende teater for de minste barna!

Teater Fot presenterer en ny forestilling for de aller minste barna. Forestillingen handler om en gjeng med rare og forunderlige dyr som på hver sin måte møter den sanselige verden, barnepublikummet, musikken og hverandre. En er glad, en annen er redd og en er veldig nysgjerrig.

Fugler, fisker og mennesker er arter som rommer et stort og fantastisk mangfold av liv, farger, mønster, bevegelser og kultur. Kategoriene vi forholder oss til er hierarkisk bygget opp med mennesket på toppen. Voksne mennesker står over barn og barn står over dyr. Vi ønsker med dette prosjektet å stille spørsmål til slike kulturelle mønstre og prøve ut nye forbindelser.

Barn og dyr er forbundet på en sterk og som regel positiv måte. De er affektivt orientert mot dyr (ømhet, frykt, nysgjerrighet, glede), noe som peker mot det ikke-verbale språket.

Gjennom eksperimenterende teater med materialer, objekter, figurer, dans, sang, lek og musisk kommunikasjon vil vi utvikle det affektive språket. Vi vil vri og mikse på hierarkiene og kategoriene, leke med mellomrommet mellom fugl og fisk og skape rare, syngende skapninger som er både nysgjerrige, glade og triste.

Sammen med musikerne og skuespillerne vil barna og dem de kommer sammen med få en annerledes og leken opplevelse i et stemningsfullt rom rundt et spilleområde som underveis er i forvandling.

Verken Fugl eller Fisk er et kunstnerisk forskningsprosjekt om betydningen av affekt i teater for barnehagebarn. Metodene er teater og filmproduksjon, improvisasjon og artikkelskriving. Affekt oppstår i det kunstneriske møtet, og kan forstås både filosofisk, emosjonelt og materielt. I løpet av ett år (2017-2018) vil forskningsprosessen dokumenteres og presenteres på teaterfot.no og researchcatalogue.net.

Medvirkende

Kunstnerisk leder/regi: Lise Hovik

Scenografi: Anne Helga Henning og Lise Hovik

Musikk: Siri Gjære, Tor Haugerud, Rohey Taalah

Skuespillere: Siri Schnell Juvik, Gunhild Hjertaas,
Ibrahim Fazlic

Dramaturg: Elena Perez

Prosjektet er støttet av Kulturrådet, FFUK,
Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kommune
og Olavsfestdagene 2017.

Video og foto: Andrea Haugerud Hovik

Alder: 0–2 år

Kjøp billett