Tilbake

Våkenatt med yoga

Dette er den eneste natten i hele året at nasjonalhelligdommen åpnes for folket! For første gang arrangerer Olavsfestdagene yoga under rosevinduet i kirken.Dette er den eneste natten i hele året at nasjonalhelligdommen åpnes for folket! For første gang arrangerer Olavsfestdagene yoga under rosevinduet i kirken.

Orgelmeditasjon og tidebønnen Vesper innleder dagen klokken 17.00 før pilegrimene kommer inn til den store Olsokvaka, midnattsgudstjenesten som fra gammelt markerte natta før Olav Haraldsson falt i slaget på Stiklestad. I år tilbyr vi yoga under rosevinduet for aller første gang. Få med deg et minne for livet.

– Ta med deg deg soveposen og finn deg en plass mellom søylene, eller kanskje ved ett av alterene. Kirken vil tilby underlag å sove på. Natta i katedralen byr på en helt spesiell stemning. Og en invitasjon om å falle til ro, sier kapellan Beate Iren Lerdahl.

Yogaen ledes av instruktør Marit Kristine Torsdatter Stinessen fra Yamyoga i Ålesund.

Yoga-økt 1 kl. 01-02: Å komme hjem. Velkommen til en annerledes, mektig yoga-opplevelse. Omsluttet av orgel og kor finner vi hvile og kommer hjem i oss selv med yoga. Gjennom oppmerksom pust og myke bevegelser lander vi i kroppen og lar sinn og sjel falle til ro i livet slik det er.

Yoga-økt 2 kl. 03-04: I nattens ro og stillhet praktiserer vi Yoga Nidra – også kalt yogisk søvn – en avspenningsteknikk som tilrettelegger for kroppen og sinnets naturlige ro.

Yoga-økt 3 kl. 07-08: Vi ønsker dagen velkommen og vekker kropp, sinn og sjel med livgivende, forfriskende morgenyoga. Etterpå er det mulighet til å spise frokost på To Tårn.

Ta med yogamatte hvis du har og kle deg godt. Dette er en unik mulig het til å oppleve katedralen med alle sanser!

Nidarosdomens Oratoriekor og domkantor Magne Draagen på orgel står for musikken av bla. Haydn, Mendelsohn og Pärt.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn