Tilbake

Våkenatt

Program for Våkenatt:  00.30-00.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen. Korsalteret. 00.40-01.10: Korsang og salmesang. Sanger om rettferdighet 01.10-01.30: Stillhet – Meditasjon i Millenniumskapellet 01.30-01.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen. 01.40-2.10: Korsang og salmesang. Nattsalmer 02.10-02.30: Stillhet – Meditasjon i Mariakapellet 02.30-02.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen. 02.40-03.10: Orgelmusikk 03.10-04.00: Stillhet – Meditasjon i Mariakapellet. Cafe To tårn vil holde åpent for servering til kl. 02.

SeaTime

I løpet av dette døgnet kommer også installasjonsfilmen SeaTime til å vises kontinuerlig.  SeaTime er en historie om de natur- og klimaendringer kloden vår nå gjennomgår – fortalt med musikk og film. Verket er laget av Bertil Palmar Johansen (musikk) og Johan-Magnus Elvemo (film).  SeaTime SeaTime er en emosjonell og kunstnerisk respons på et tema som angår oss alle. Hva skjer med livet i havet dersom havtemperaturen stiger? Hva skjer dersom Grønnlandsisen smelter? Hva er konsekvensene av klimaendringene for artsmangfoldet på kloden? Vil en høyere global temperatur føre til at klodens ørkenområder vil vokse? Hva skal vi mennesker gjøre i denne situasjonen? SeaTime forsøker å vise storheten i den naturen som omgir oss, og som vi alle er en del av. Installasjonens lysdesign er produsert av Pekka Stokka. Musikken er spilt inn av Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Per Kristian Skalstad, i samarbeide med NRK. Prosjektet er støttet av Det Norske Komponistfond, NTNU ved det Humanistiske Fakultet, Trondheim Symfoniorkester og Midtnorsk Filmsenter. &nAlle andre netter i året er Nidarosdomen låst. Men ikke denne natta. Bli med på en kirkelig sanseopplevelse uavhengig av om du tror eller ikke.

Alle andre dager må du betale for å komme inn. Men ikke denne natta. Den ene natta i året… Olsoknatta. Det hellige døgnet. Natta da Olav Haraldsson døde i slaget på Stiklestad. Natta da Nidarosdomen er åpen for Gud og hvermann.

– Programmet denne natta taler til sansene – uavhengig av tro. Troende eller ikke- troende; Du kan ta med deg en madrass og legge deg på gulvet. Du kan meditere i et av Nidarosdomens hemmelige kapeller. Opp trapper og bort ganger på steder i Nidarosdomen du aldri har vært før. Det blir garantert en opplevelse for livet, sier prest Beate Iren Lerdahl.

Sleng deg ned i en saccosekk og opplev lyd- og bildeinstallasjonen Sea-time. I skapelseskapellet, selvfølgelig – fordi filmen handler om kloden vår. Den fantastiske, mangfoldige, jorda vår, som nå er truet fra mange kanter. Av de som vil hente ut ressursene hennes for Mammon. Bibelens ord for penger og kapital – Olavsfestdagenes tema.

Dette må vi også synge om. Sanger om rettferdighet. Litt som i «salmeboka minutt for minutt». Sammen med koret «Ad libitum». Innimellom tar forteller Hege Merakerås oss med inn i historier som blir levende for oss mens vi lytter til dem.

– Ord møter stillhet, ny teknologi møter gammel kirkekunst. Og viser oss at kirkerommet tar imot oss og omfavner oss gjennom alle våre sanser. Denne ene natten i året. Helt gratis!

Olsok-natten er kirken åpen for mennesker som også søker det hellige.

Vi inviteres til stillhet, til meditasjon, undring og bibelfortelling. Meditasjonsprest Anna Ramskov Laursen leder meditasjoner i ett av domkirkens skjulte kapeller. Det blir også kor og instrumentalmusikk og mulighet til å synge med på salmer fra kirkens skattkammer. Vi kan sitte, stå eller legge oss ned og nærme oss det hellige med ulike sanser. Bli med og opplev domen på natten!

Program for Våkenatt:

00.30-00.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen. Korsalteret.

00.40-01.10: Korsang og salmesang. Sanger om rettferdighet

01.10-01.30: Stillhet – Meditasjon i Millenniumskapellet

01.30-01.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen.

01.40-2.10: Korsang og salmesang. Nattsalmer

02.10-02.30: Stillhet – Meditasjon i Mariakapellet

02.30-02.40: Framføring av tekster fra Fattigdomsbibelen.

02.40-03.10: Orgelmusikk

03.10-04.00: Stillhet – Meditasjon i Mariakapellet.

Cafe To tårn vil holde åpent for servering til kl. 02.

SeaTime

I løpet av dette døgnet kommer også installasjonsfilmen SeaTime til å vises kontinuerlig.

SeaTime er en historie om de natur- og klimaendringer kloden vår nå gjennomgår – fortalt med musikk og film. Verket er laget av Bertil Palmar Johansen (musikk) og Johan-Magnus Elvemo (film).

SeaTime

SeaTime er en emosjonell og kunstnerisk respons på et tema som angår oss alle. Hva skjer med livet i havet dersom havtemperaturen stiger? Hva skjer dersom Grønnlandsisen smelter? Hva er konsekvensene av klimaendringene for artsmangfoldet på kloden? Vil en høyere global temperatur føre til at klodens ørkenområder vil vokse? Hva skal vi mennesker gjøre i denne situasjonen? SeaTime forsøker å vise storheten i den naturen som omgir oss, og som vi alle er en del av.

Installasjonens lysdesign er produsert av Pekka Stokka. Musikken er spilt inn av Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Per Kristian Skalstad, i samarbeide med NRK. Prosjektet er støttet av Det Norske Komponistfond, NTNU ved det Humanistiske Fakultet, Trondheim Symfoniorkester og Midtnorsk Filmsenter.

 

Johan Magnus Elvemo og Bertil Palmar Johansen, foto: Eirin Ryeng

Johan Magnus Elvemo og Bertil Palmar Johansen, foto: Eirin Ryeng

 

Kjøp billett