Tilbake

Tom Jones og Eva Weel Skram

Sir Tom Jones. Introduksjon er overflødig, for denne legenden har helt siden 60-tallet holdt koken gjennom tykt og tynt. Eva Weel Skram kickstarter derimot sin solokarriere nå.
Sir Tom Jones. Introduksjon er overflødig, for denne legenden har helt siden 60-tallet holdt koken gjennom tykt og tynt. Eva Weel Skram kickstarter derimot sin solokarriere nå.

Sex Bomb, It´s Not Unusual, Kiss og Delilah er bare noen av hitlåtene fra den i dag 75 år gamle briten, som ifølge seg selv har vært på toppen, på bunnen og tilbake igjen. Når han nå kommer til Olavsfestdagene, er det en revitalisert legende som ikke kommer til å gi seg før alle de 6000 i Borggården vrikker på rumpa.

Waliseren markerte med fjorårets album Long Lost Suitcase avslutningen på en trilogi som startet med Praise and Blame i 2010 fulgt av Spirit in the Roomi 2012. Her går han tilbake til sine musikalske røtter, som omfatter blues, gospel og soul. Vi loses gjennom en særegen sti av låter som har påvirket Jones gjennom hans karriere.

Han tråler gjennom minner, historier og anekdoter som gir assosiasjoner til virkelighetens banebrytende og uforutsigbare reiser. Her får vi et unikt innblikk i det som er hjertet og sjelen til en artist som fremdeles, mot alle odds vil kanskje mange si, tøyler grensene og formidler noe virkelig genuint.

Han er kjent for sin ekstraordinære stemme. Å høre Tom Jones covre storheter som Gillian Welch, Rolling Stones, Hank Williams og Elvis Presley er rett og slett bare vakkert.

Se Tom Jones snakke om nye og gamle tider her:

Eva Weel Skram har nå gått sin egen vei etter mange års suksess med duoen Eva & The Heartmaker. Hun kommer til å utgjøre det perfekte supplement til Jones med sin våryre, fagre, fargerike og superfengende elektropop. Her snakker vi om en av de mest sjelfulle popvokalistene her til lands.

– Det føles så rart å tenke på at sangene kan ha rekkevidde ut over de menneskene som de er skrevet til. Jeg prøver jo å skrive så åpent som mulig, slik at det er rom for tolkninger, men det er allikevel merkelig når man får høre at noen andre setter stor pris på musikken du har laget, at de betyr noe for dem, merkelig på en god måte, har hun sagt i et intervju med bloggen Lydliv.

Og selv om det er rart å være en som formidler til andre, elsker hun selv å høre på artister som formidler godt til henne som lytter.

– I oppveksten hørte jeg mye på Beatles og ABBA. Nå hører jeg på alt fra klassisk til Kanye West til Cardigans og Daft Punk og Rihanna. Jeg liker mye forskjellig uavhengig av stil.

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn