Tilbake

Teater: Tjidtjie

Det handler om vennskap og forelskelse. Om vidda og lyset på sommerfjellet. Om et språk som er i ferd med å dø ut. Og det handler om en 6-årig jente som savner mammaen sin.En ung samisk kvinne prøver å forsone seg med oppveksten sin på et sørsamisk internat i Norge på 1990-tallet. Dette blir et av festivalens sterkeste innslag i år!

NB: Anbefalt fra 13 år og oppover

Tjidtjie

Tjidtjie betyr mamma på samisk. Tjidtjie – urpremiere på Olavsfestdagene handler om vennskap og forelskelse. Om vidda og lyset på sommerfjellet. Om et språk som er i ferd med å dø ut. Og det handler om en 6-årig jente som savner mammaen sin. Det handler om en ung samisk kvinne prøver å forsone seg med oppveksten sin på et sørsamisk internat i Norge på 1990-tallet. Denne teaterforestillingen blir garantert et av festivalens sterkeste innslag i år!KJØP BILLETTER:Lørdag 29. juli —> http://www.ticketmaster.no/event/tjidtjie-billetter/538819Søndag 30. juli —> http://www.ticketmaster.no/event/tjidtjie-billetter/541749En forestilling av Rohde & Aass produksjoner, Åarjelhsaemien Teatere As og Turnéteatret.

Publié par OLAVSFESTDAGENE sur jeudi 20 juillet 2017

En ung samisk kvinne prøver å forstå og forsone seg med oppveksten sin på sørsamisk internat på 1990-tallet i Norge. Sørsamiske barn har i mange generasjoner blitt sendt hjemmefra for å bo på internat og gå på skole. Først som en bevisst del av fornorskningspolitikken. Senere som et middel i den samiske kulturens gjenreising. Foreldre sendte barna sine milevis av sted for at de skulle lære samisk språk og kultur, og så dem ofte ikke igjen før til jul eller sommer.

Tjidtjie handler om disse barna og ungdommene. Det handler om vennskap og forelskelse. om vidda og om lyset på sommerfjellet. Om et språk som er i ferd med å dø ut. Og det handler om en 6-årig jente som savner mammaen sin, sin «Tjidtjie».

Forestillingen er basert på intervjuer med sørsamer som selv har vokst opp på internat.

Forestillingen er støttet av: Norsk Kulturråd, Sametinget, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Nord-Trøndelag fylkeskommune, Nordland Fylkeskommune, Trondheim kommune, Fond for lyd og bilde, Spenn.no, DansiT, Tråante og Olavsfestdagene.

Tjidtjie er et samarbeid mellom Rohde&Aass produksjoner, Nord-Trøndelag teater og Åarjelhsaemien Teatere.

Urpremiere under Olavsfestdagene 2017 i Lille sal i Olavshallen.

 

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn