Tilbake

The Veil of the Temple av Sir John Tavener

Billetten inneholder: Sittepute Vannflaske En liten sjokolade Konsertprogram Alt er pakket i et nett som blir delt ut i forkant av konserten. I billettprisen på 1300 kroner er også et varmt måltid og valgfri mineralvann inkludert. Dette blir servert på restauranten To Tårn i Besøkssenteret. Les mer om historien og få mer praktisk informasjon her [gallery ids="4262,4263"]Sir John Tavener er kultkomponisten som har inspirert verdensstjerner, og som har evnen til å få publikum til å drømme seg bort i sju timer.

Og det er nettopp tid til refleksjon publikum skal få i Nidarosdomen denne natten. Tavener fremhevet selv verket The Veil of the Temple (2002) som sitt ypperste verk, og på grunn av sin kompleksitet er verket kun fremført fem ganger tidligere.

Dirigenten for det hele, Stephen Layton, regnes som en av verdens beste dirigenter, og det var han som i 2001 bestilte verket The Veil of the Temple fra komponist Sir John Tavener for å kunne fremføre dette i Temple Church i London.

Tavener hadde en lang og brokete historie med tro og tvil. Verket The Veil of the Temple er selve manifestasjonen på Taveners religiøse søken, med tekster fra mange ulike religioner. Verket skal fremføres av ikke mindre enn fire kor, flere solister og orkester.

The Veil of the Temple av Sir John Tavener er en sju timer lang konsert som starter kl. 22:30 lørdag 1. august og varer til søndag 2. august kl. 06:00. Medvirkende er Patricia Rozario (sopran), Det Norske Solistkor, The Holst Singers (Storbritannia), Nidaros domkor, Nidarosdomens jentekor og sangere fra Kammerkoret Aurum, Nidarosdomens Oratoriekor, Embla, Det norske mannskor og Chorus, alle under ledelse av den velrenommerte dirigenten Stephen Layton.

Når over 200 korsangere og et 20-talls musikere fremfører verket gjennom en hel natt, blir dette en av Olavsfestdagenes mest prestisjetunge satsinger noen gang.

Billetten inneholder:
Sittepute
Vannflaske
En liten sjokolade
Konsertprogram

Alt er pakket i et nett som blir delt ut i forkant av konserten.

I billettprisen på 1300 kroner er også et varmt måltid og valgfri mineralvann inkludert. Dette blir servert på restauranten To Tårn i Besøkssenteret.

Les mer om historien og få mer praktisk informasjon her

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn