Tilbake

Terje Bjørklund: Sacred heart, sacred body

Terje Bjørklunds Sacred heart, Sacred body er et bestillingsverk fra Olavsfestdagene og avslutter festivalen på vakreste vis i Nidarosdomen. 
Terje Bjørklunds Sacred heart, Sacred body er et bestillingsverk fra Olavsfestdagene og avslutter festivalen på vakreste vis i Nidarosdomen.

Last ned håndprogram

TrondheimSolistene, Trondheim Vokalensemble, trompetist Arve Henriksen samt slagverk, orgel og sampling er ingrediensene i Terje Bjørklunds verk som skal klinge i veggene på festivalens siste dag. Verket er, i tråd med årets festivaltema Kropp, basert på den vakre middelalderhymnen Salve Mundi Salutare, som er en hyllest til Kristi legeme-kroppsdel for kroppsdel.

I denne hymnen har dikteren plassert seg ved korset under Kristi føtter, hvorfra han fremfører sin hyllest. I tillegg innledes verket av en Crucifixus-sats. Gjør deg klar for en beretning og en fremføring som berører og innbyr til refleksjon inn i sommernatten.

Verkets tekst ble også brukt av Buxtehude på 1600-tallet i ”Membra Jesu nostri”, som fremføres i sin helhet i Nidarosdomen den 31. juli av Europas ledende musikere innen tidligmusikk, tilknyttet Ringve Internasjonale sommerkurs.

PS: Du kan kjøpe billett samlet til begge disse konsertene med rabatt her:

https://www.ticketmaster.no/event/olavsfestdagene-pakke-sacred-heart-buxtehude-billetter/572473

Om Terje Bjørklund:

  • Født i Narvik (1945). Etter å ha tatt magistergraden i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (1971) studerte han komposisjon med Finn Mortensen ved Norges Musikkhøgskole (1971-73). Han var i mange år ansatt ved Musikkonservatoriet i Trondheim (NTNU), men er nå aktiv komponist på heltid.
  • I 1979 startet han jazzlinjen ved konservatoriet. Bjørklund ble i 2016 utnevnt til ridder av første klasse av St.Olavs Orden for sin innsats i norsk musikkliv.
  • Han var aktiv jazzpianist frem til ca.1980. Sine erfaringer har han videreformidlet i læreboken ”Moderne Jazzimprovisasjon” (1983. Norsk Musikkforlag). For sin innsats i norsk jazzliv ble han i 1983 tildelt Norsk Jazzforbunds høyeste utmerkelse: Buddy-statuetten.
  • Siden 1980 har Terje Bjørklund prioritert komponering og hovedsaklig orientert seg mot den seriøse kunstmusikken. I mange av hans verker er harmonikken et bærende element. Måten akkorder og klanger nyanseres på kan gi assosiasjoner til moderne jazz.
  • Bjørklund har skrevet en rekke bestillingsverk for kor, orkester og ulike solo og kammermusikkbesetninger.
Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn