Tilbake

Pippi på de syv hav

Teaterforestilling med verdens sterkeste jente - Pippi!Pippi passer ikke helt inn. Hun er foreldreløs og litt annerledes enn de andre barna, men går til alle oppgaver med styrke, mot, stolthet og klokskap. Hva kan vi lære av Pippi?

Égal Teater tar for seg selve bærebjelken Astrid Lindgrens forfatterskap i denne premiereforestillingen for barn, voksne – og ja, egentlig hvem som helst. For Pippi er en verdensstjerne som fascinerer alle som kommer i hennes vei.

Med flere av de udødelige Pippi-sangene og alle de mest kjente scenene fra bøkene og filmene, får vi et skuespill som er underholdende, samtidig som det innbyr til glede, undring og refleksjon for både store og små.

— Pippis måte å takle store utfordringer på, kan få oss til å tenke over hva barn som havner i et land hvor det ikke passer helt inn, har av talenter og ressurser. Fordi man er annerledes og ikke har den samme bakgrunnen som de fleste andre har, kan man da presses inn i et system og liv hvor barnet ikke føler seg sett og respektert slik at det får et godt liv? Kan vi som samfunn hjelpe barn som er alene og kanskje har mistet noen, eller som har noen de savner?, sier Vivian Hein i Égal Teater.

Pippi representerer barnet som finnes et sted i oss alle. Lindgrens forfatterskap hadde denne ukuelige troen på barns ferdigheter og bidrag og rolle i samfunnet. Kanskje er det på tide å finne litt tilbake til det?

— Lindgrens Pippi inspirer oss til å fortsette arbeidet for å belyse barnas rettigheter. Selv om bevisstheten om barns vilkår er større nå, er det mange utfordringer og krav til barn som vokser opp i dag. Mange foreldre har kanskje tatt seg tid og råd til nettbrett og smarttelefon, men kanskje ikke til å prioritere gode opplevelser med barna. En Pippi-forestilling kan være nettopp dette – et spennende og innholdsrikt skuespill hvor store og små sammen opplever Pippis utrolige selvtillit og kamp for gode verdier, sier Hein.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn