Tilbake

Støttekonsert for FOLK i Gaza

Rim Banna er en av Palestinas mest kjente stemmer og har har gitt ut flere plater, blant annet på Kirkelig Kulturverksted. Gjennom «den arabiske vårOlavsfestdagene arrangerer en støttekonsert for FOLK i Gaza med den palestinske artis­ten Rim Banna og TrondheimSolistene.

Rim Banna er en av Palestinas mest kjente stemmer og har har gitt ut flere plater, blant annet på Kirkelig Kulturverksted. Gjennom «den arabiske våren» har hun opplevd at musikken hun har skapt de siste 10 årene er blitt en del av lydsporet til kampen for demokrati. Hun har holdt konserter i mange land hvor artister har mobilisert massene, særlig i Tunis og Egypt.

TrondheimSolistene har siden starten i 1988 etablert seg som et internasjonalt anerkjent kammerorkester. De har hatt suksess i inn-­ og utland med sine turneer og plateinnspillinger, blant annet Vivaldis De fire årstider sammen med Anne-Sophie Mutter i 1999. De vant Spellemannprisen i 2006 i klassen klassisk musikk for albumet MozartViolin Concertos sammen med Marianne Thorsen, og Spellemannprisen i 2010 i klassen klassisk musikk for albumet In Folk Style. TrondheimSolistenes diskografi inkluderer 17 utgivelser.


Billettinntektene fra konserten går i sin helhet til protese­verk­stedet i Gaza.

– Vi ønsker å gi pengene til en konkret sak. Dette proteseverkstedet hadde ikke engang penger til å lønne sine ansatte før krigen startet, nå er situasjonen betydelig verre, sier Olavsfestdagenes direktør Petter Fiskum Myhr til Adresseavisen. Han legger til at årets tema for Olavfestdagene er FOLK, og at det derfor er naturlig å fokusere på folks situasjon både her hjemme og ute i verden.

– Veldig mange mennesker er opprørte over det som skjer på Gaza og har lyst til å bidra. Ved å komme på konserten kan de både høre Rim Banna, og de kan bidra, oppfordrer Myhr.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn