Tilbake

Den Store Sommerfesten

Olavsfestdagene 2017 avsluttes med brask, bram og BOOOOM! Til storslåtte toner fra Trondheim Symfoniorkester og kjente gjesteartister, får vi et sprutende fyrverkeri i Borggården. Olavsfestdagene 2017 avsluttes med brask, bram og BOOOOM! Til storslåtte toner fra Trondheim Symfoniorkester og kjente gjesteartister, får vi et sprutende fyrverkeri i Borggården.

Med: Trondheim Symfoniorkester, Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen, Tora Augestad og dirigent Nick Davies.

Dette blir en klassisk festforestilling vi aldri har sett maken til i Borggården. Her får vi elementer fra det som har gjort nyttårskonserten i Wien og BBCs Last Night of the Proms i Royal Albert Hall til så store suksesser, der målet er å gjøre vakker klassisk musikk lett tilgjengelig for folket. Nedover Europa er denne typen konserter vanlig – her i Trondheim har det aldri skjedd.

Denne kvelden transformeres Borggården til en festarena, der et spesialbestilt fyrverkerishow i Borggården setter rammen for en kruttsterk parade av kjente og kjære klassiske verker.

I løpet av kvelden vil også Arve Tellefsens musikerpris deles ut. Vinneren, bratsjspilleren og komponisten Michael Grolid, kommer også til å spille et egenkomponert stykke.

Disse kommer:

Jinxu Xiahou: En verdensstjerne! Den kinesiske tenoren holder vanligvis til ved Wiener Staatsoper. Vi lar denne videoen tale for seg!

Ole Edvard Antonsen: Den internasjonalt anerkjente trompetisten har bakgrunn fra Oslo Filharmoniske orkester og jobber i dag som frilansmusiker og dirigent. Antonsen er allsidig og er aktiv innenfor alt av musikk, fra klassisk, kammermusikk og barokk til jazz og pop.

Arve Tellefsen: Trenger knapt noen introduksjon. Landets ubestridte fiolinkonge, til inspirasjon og et forbilde for utrolig mange unge musikere – ja, rett og slett et idol. Han begynte å spille som seksåring og har i dag egen statue i Trondheim ved Vår Frue kirke.

Tora Augestad: Sanger fra Bergen, bosatt i Berlin. Utdannet i musikkpedagogikk, master i kabaretsang og kordireksjon ved Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm. Arbeider med noen av Europas fremste ensembler for moderne musikk.

Nick Davies: Dirigenten har en merittliste med musikaler som få andre kan vise til. Etter klaver- og fiolinstudier ved Royal College of Music i London, har Davies bygd opp en solid internasjonal karriere som orkesterdirigent. Han er særlig godt kjent fra store musikaloppsetninger i Londons West End. Han har vært gjestedirigent i en lang rekke europeiske orkestre, samarbeidet med Kringkastingsorkesteret, og har i flere år ledet Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

PAKKETILBUD:

Sammen med Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, tilbyr Olavsfestdagene en kulinarisk og kulturell opplevelse med treretters middag og konsert!

En måltidsopplevelse som favner fra hav til fjell i vår region. Sjømat fra øyriket, reinkjøtt fra Lierne og søte fristelser fra Røros på menyen, der hver restaurant gir sitt unike særpreg til de utvalgte råvarene. Fra og med klokken 17.00 på lørdag kan du ta plass ved bordene ved en av disse restraurantene: Havfruen, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, Indian Tandoori Restaurant, Tavern på Sverresborg, Folk og Fe, To Rom og Kjøkken, Røst, Caya Restaurant og Alma’s Bistro og Bar. (Ved kjøp av billett velger du hvilken restaurant du ønsker å spise på.) Klokken 21.00 må du være på plass i Borggården for konsert og den store sommerfesten!

Kjøp billett