Tilbake

Sondre Justad/Dagny

Sondre Justad river ut hjerter og insisterer på at de skal banke for noen eller noe. Nå er det din tur. Sondre Justad river ut hjerter og insisterer på at de skal banke for noen eller noe. Nå er det din tur.

Med lidenskapelig popkunst i møte med solnedgangen, kommer brosteinene i Borggården til å måtte restaureres etter publikums godlynte vugging denne kvelden. For er det noe Justad kan, så er det å få folkemasser til å både bevege seg og bli beveget.

Justad ble nominert til Spellemann som årets popsolist, for årets album og som årets nykommer for debutalbumet Riv i hjertet fra 2015. Allerede i 2016 var han den artisten som ble mest spilt på norsk radio. Fem av singlene hans har solgt til gull og én til platina. Ikke dårlig for en beskjeden fyr fra Henningsvær! Nå har han inntatt tronen av norsk storslått poprock og kommer til Trondheim med en skikkelig hitparade.

Det handler om lengsel, om nærhet, om oppbrudd og om kjærligheten som fremdeles finnes, men som likevel ikke er der. På sitt helt egne vis klarer han å skape en nærhet mellom seg og lytterne – og spesielt resonnerer budskapet til unge voksne som er i ferd med å skulle finne sin egen sti, om man er ny i en storby eller er på vei inn i en ny fase av livet.

Men den universelle kjærlighetstematikken formidler 27-åringen med så stor kløkt at den favner om oss alle. Og da har vi ikke en gang nevnt de store refrengene og melodiene som sitter som støpt i øret.

Han ter seg ikke som en popstjerne, men som sine venner i Kråkesølv, er han opptatt av miljøet, likeverd og menneskerettigheter. Og selv om han ofte synger om de små kampene i hverdagen, er Justad eslet for noe større. Han er en artist som klarer å begeistre både kritikerne og lytterne, og samtidig beholde all verdighet. Alt dette skal du få kjenne på kroppen i Borggården denne kvelden, når han kommer med et stort band som er i stand til å løfte imaginære himmeltak.

Var det noen som sa Norges helt egne Håkan Hellstrøm? Ja, faktisk.

 

Tromsøjenta Dagny dukket opp i 2016 med monsterhiten «Backbeat» som sin debutsingel. Hennes umiddelbare og fengende, men også svært intelligente popmusikk har gjort hennes navn kjent langt utenfor Norges grenser. Og da oppfølgeren «Fool’s Gold» (en duett med amerikaneren BØRNS) gjorde det minst like bra, var det klart at vi hadde med en vaskeekte popstjerne å gjøre.
Det kritikerroste minialbumet «Ultraviolet» og de übercatchy singlene «Wearing Nothing» og «Love You Like That» har utvilsomt vært med på å ytterligere underbygge dette intrykket. Dagny er alt annet enn et one hit-wonder, og spås av mange å bli en av våre største popeksporter noensinne.
Hun blir ofte sammenlignet med Taylor Swift, men Dagny er uten tvil en dame som står fjellstøtt på egne bein. Live er hun et fyrverkeri av en formidler, og vi ser frem til å oppleve en av landets mest karismatiske artister på scenen hos oss!

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn