Tilbake

Sofia Karlsson

Sofia Karlsson er noe så sjeldent som en dedikert, genuin og troverdig låtskriver som bare må oppleves. Det er ikke ofte man møter slike artister. 40-åringen forvalter svensk visetradisjon på bSofia Karlsson er noe så sjeldent som en dedikert, genuin og troverdig låtskriver som bare må oppleves. Det er ikke ofte man møter slike artister.

40-åringen forvalter svensk visetradisjon på beste vis. Samtidig ligger det en moderne menneskelig skjørhet i musikken, som det er umulig å ikke la seg berøre av.

Karlsson slo gjennom med plata Svarta ballader i 2005, og ble raskt en av Sveriges største kvinnelige låtskrivere. Med over 100 000 solgte album, 54 uker på den svenske topplisten og fire Grammys, kom hun i fjor med sitt foreløpig siste album, Regnet faller utan oss, som også henter inspirasjon fra amerikansk roots- og folkmusikk.

Under arbeidet med dette albumet la hun bort datamaskinen og tok fram penn og papir. Det ble et album som tok utgangspunkt i samlivsbruddet med faren til barna hennes.

Det er helt klart et vemodig album, men jeg gjør alltid melankolsk musikk, enten jeg er glad eller trist. For meg er det egentlig ikke et separasjonsalbum, men et album som er i ferd med å gå videre i livet. Det er en sang på albumet, Gå inte ensam in, som er en hyllest til det kollektive. Selv om det er trist, handler albumet først og fremst om håp. Og tilgivelse, sier artisten i et intervju med Wimp.

Det er viktig for henne å spille inn det meste live, og det ender ofte med sju versjoner av hver låt før hun blir fornøyd. Og når hun er ferdig, vil hun aldri høre musikken sin igjen.

Nei, aldri. Fram til albumet er klart hører jeg konstant, men så snart det er ute, vil jeg gi bort musikken til mottakeren. Hvis folk setter på musikken min i en sammenheng hvor jeg er til stede, slår jeg den av. Da klarer jeg ikke å snakke og det blir for vanskelig. Jeg begynner å lytte til detaljer og … nei, det er rett og slett umulig.

Det er også mulig å kjøpe en kombinasjonsbillett som gir inngang til Bjørn Eidsvåg-konserten i Borggården tidligere samme kveld.

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn