Tilbake

Seminar: «Når vann blir borte»

Klimaendringene er her, og de blir stadig verre. Området rundt Cape Town i Sør-Afrika har blitt varmere og tørrere, og byen ligger an til å gå helt tom for vann om regnet uteblir nok en gang.Klimaendringene er her, og de blir stadig verre. Området rundt Cape Town i Sør-Afrika har blitt varmere og tørrere, og byen ligger an til å gå helt tom for vann om regnet uteblir nok en gang.

Klimaendringene vil bidra til at slike situasjoner oppstår oftere. For fattige mennesker kommer tørke, flom og ekstremvær på toppen av krisene de allerede kjemper mot. Mange tvinges på flukt for å berge livet. Hvordan skal vi møte disse utfordringene i fremtiden? Kan vannmangel skape mer konflikt og flere på flukt? Vi får blant annet besøk av «den grønne biskopen», Geoff Davies fra Sør-Afrika, et land som står midt oppi en vannkrise – samt Farhan Shah, doktorgradsstipendiat i islamsk filosofi og teologi.

FAKTA:

  • Under Olavsfestdagene inviterer Kirkens Nødhjelp til refleksjon, ettertanke og påfyll gjennom fotoutstilling, en opplevelsescontainer og seminarer.
  • Kirkens Nødhjelp jobber i 25 land over hele verden.
  • Gjennom bistand, nødhjelp og politikk jobber organisasjonen blant annet for å bedre folks tilgang til rent vann, for å hjelpe mennesker som har vært utsatt for seksuell vold, og for å hindre at ulikhetene mellom fattig og rik fortsetter å vokse.
  • Seminarene under Olavsfestdagene er et samarbeidsprosjekt med Trondheim Folkebibliotek.
Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn