Tilbake

Seminar: «Når jobb kan drepe»

Du husker kanskje Marikana-massakren, der 34 gruvearbeidere ble skutt da de protesterte mot dårlige arbeidsforhold i gruvene? Flere steder i verden risikerer mennesker livet når de produserer våre klær, bananer og mobiltelefoner.Du husker kanskje Marikana-massakren, der 34 gruvearbeidere ble skutt da de protesterte mot dårlige arbeidsforhold i gruvene? Flere steder i verden risikerer mennesker livet når de produserer våre klær, bananer og mobiltelefoner.

Vi får besøk fra flere av Kirkens Nødhjelps partnere i det sørlige Afrika. Der jobber muslimer og kristne sammen for å bedre arbeidsforholdene i gruvene. Er det en styrke å jobbe på tvers av religioner i slike spørsmål? Hvordan er egentlig forholdene for de som jobber i gruvene? Og er vi som norske forbrukere ansvarlige for deres liv og helse?

I panelet:
Generalsekretær i the Evangelical Association og Malawi (EAM), Rev. Francis Mkandawire.
Sheikh Yussuf Ayami fra Zambia
Eric Mokoua fra Bench Marks Foundation i Sør-Afrika
Atle Sommerfeldt

FAKTA:

  • Under Olavsfestdagene inviterer Kirkens Nødhjelp til refleksjon, ettertanke og påfyll gjennom fotoutstilling, en opplevelsescontainer og seminarer.
  • Kirkens Nødhjelp jobber i 25 land over hele verden.
  • Gjennom bistand, nødhjelp og politikk jobber organisasjonen blant annet for å bedre folks tilgang til rent vann, for å hjelpe mennesker som har vært utsatt for seksuell vold, og for å hindre at ulikhetene mellom fattig og rik fortsetter å vokse.
  • Seminarene under Olavsfestdagene er et samarbeidsprosjekt med Trondheim Folkebibliotek.
Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn