Tilbake

Seminar: «Med kroppen som våpen»

Voldtekt brukes som våpen, og kan ødelegge kropper både ut- og innvendig. Familier og landsbyer går i oppløsning av skammen slike overgrep medfører. Denne ondskapen må, skal og kan vi bekjempe.Voldtekt brukes som våpen, og kan ødelegge kropper både ut- og innvendig. Familier og landsbyer går i oppløsning av skammen slike overgrep medfører. Denne ondskapen må, skal og kan vi bekjempe.

Hvorfor er voldtekt et mye brukt våpen i noen land, og ikke i andre? Hvordan kan overgriperne stilles til ansvar? Hvordan kan vi hjelpe både overlevende og tidligere overgripere? Våre gjester fra Somalia, Libanon og Nigeria vet bedre enn mange andre hvilke ugjerninger terrorgrupper som al Shabaab, IS og Boko Haram står bak.

I panelet:

Ghida Anani (Libanon), er grunnlegger og leder av Abaad-senteret i Libanon, en samarbeidspartner til Kirkens Nødhjelp. Her får både overgripere og overlevende hjelp til å få livet inn på rett spor igjen.

Nubwa Iliyasu Chama (Nigeria), hun jobber i EYN, som er kirken til Chibok-jentene som ble bortført av Boko Haram. I EYN er hun ansvarlig for GBV-programmet i Nigeria, og hun har jobbet tett med flere av Chibok-jentene.

Ilwad Elman (28): Flyttet fra hjemlandet Canada, og til farens hjemland Somalia, etter at han ble drept. Hun leder i dag Elman Peace – et senter hennes far startet opp i Mogadishu. Her får tidligere barnesoldater og overlevende av seksuell vold hjelp til å komme tilbake til samfunnet.

FAKTA:

  • Under Olavsfestdagene inviterer Kirkens Nødhjelp til refleksjon, ettertanke og påfyll gjennom fotoutstilling, en opplevelsescontainer og seminarer.
  • Kirkens Nødhjelp jobber i 25 land over hele verden.
  • Gjennom bistand, nødhjelp og politikk jobber organisasjonen blant annet for å bedre folks tilgang til rent vann, for å hjelpe mennesker som har vært utsatt for seksuell vold, og for å hindre at ulikhetene mellom fattig og rik fortsetter å vokse.
  • Seminarene under Olavsfestdagene er et samarbeidsprosjekt med Trondheim Folkebibliotek.
Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn