Tilbake

Seminar: «Kroppen – forfengelig, forgjengelig og hellig»

Hva er da en menneskekropp? Glede eller besvær? Hvordan skal vi forholde oss til dagens kropps- og prestasjonspress?Hva er da en menneskekropp? Glede eller besvær? Hvordan skal vi forholde oss til dagens kropps- og prestasjonspress?

Forbedring eller forsoning? Kroppen som tempel eller fengsel? Hvilken kropp skaper et lykkelig liv? Et helt menneske, et helt liv, en hel kirke og et helt samfunn? Kroppen – sterk og svak på samme tid? Hva gir kroppen verdi og verdighet, livet ut?

I panelet:

Kari Løvendahl Mogstad, (på bildet) er fastlege, idrettslege, lektor v/NTNU, forfatter av boka «Kroppsklemma», blogger og spaltist i Adressa, sitter i referansegruppe for barns helse i Norsk forening for allmennmedisin og i regjeringens nyoppnevnte utvalg #UngIDag.

Marie Aakre, sykepleier og veileder i sykepleie, ledelse og etikk, gründer og leder av kreftavdelingen og seksjon lindrende behandling ved St. Olavs Hospital. Medlem i Verdikommisjonen og har mottatt Livsvernprisen.

Bjørnulf Tveit Benestad, idrettsprest, OL-prest og programansvarlig i Kristen idrettskontakt, KRIK. Tidligere feltprest i Garden.

Helga Haugland Byfuglien, prest og preses i Bispemøtet.

Seminaret er i regi av Kirke 2018 og er et samarbeidsprosjekt med Trondheim Folkebibliotek.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn