Tilbake

Seminar: Kirken som en kropp

I Sør-Sudan har krig vært hverdagen i mange tiår. Midt i krigen står kirkene. Gjennom sin kontakt med både grasrot og elite fremmer de budskapet om fred.«For om ett lem lider, lider alle de andre med. Og om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg.» 1. kor, 12, 26

I Sør-Sudan har krig vært hverdagen i mange tiår. Midt i krigen står kirkene. Gjennom sin kontakt med både grasrot og elite fremmer de budskapet om fred. Hvor viktig er kirken i et land hvor det er få andre som taler folkets sak? Kan den norske og internasjonale kirken lære noe fra dette?

I panelet:

John Ashworth: Ashworth har gjennom 35 år jobbet med kirker i Sudan og Sør-Sudan, senest med fred, påvirkning og forsoning.

Rev. Francis Mkandawire: Fra Malawi.

Kari Veiteberg: Biskop i Oslo.

FAKTA:

  • Under Olavsfestdagene inviterer Kirkens Nødhjelp til refleksjon, ettertanke og påfyll gjennom fotoutstilling, en opplevelsescontainer og seminarer.
  • Kirkens Nødhjelp jobber i 25 land over hele verden.
  • Gjennom bistand, nødhjelp og politikk jobber organisasjonen blant annet for å bedre folks tilgang til rent vann, for å hjelpe mennesker som har vært utsatt for seksuell vold, og for å hindre at ulikhetene mellom fattig og rik fortsetter å vokse.
  • Seminarene under Olavsfestdagene er et samarbeidsprosjekt med Trondheim Folkebibliotek.
Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn