Tilbake

Trygve Seim Nordic Orient – Rumi Songs

Rumi Sufisme, betegnelsen for den Islamske mystikken, er kjent for sine kreative uttrykk via poesi, dans og musikk. Jalal ad-Din Muhammad Rumi (1207–1273) var en inflytelsesrik åndelig leder som levde i Konya, en by i Tyrkia som den gang var en del av Persia. Rumi var poet, filosof, mystiker, og skriftlærd som, gjennom sin vakre og billedlige poesi, inspirerte mange med sine beretninger om kjærlighet og menneskesjelens søken etter harmonisk helhet. Hegel, Goethe og Ghandi har alle annerkjent Rumi som en viktig inspirasjonskilde. Hans tilhengere grunnla den sufistisk ordenen Mevlevi, bedre kjent som De dansende dervisjes med sin hvite bekledning og vakre, sirkulære dans. Ensemblet består av:  Trygve Seim - composer, saxophones Tora Augestad - vocal Frode Haltli - accordion Svante Henryson - cello Erling Kittelsen / Colman Barks - resitasjon Aske Karstad: Sound engineerBli med og oppleve et unikt møte mellom nyskapende jazz og klassisk verdenslitteratur gjennom musikk komponert av Trygve Seim til tekster av Rumi.

Trygve Seim Nordic Orient – Rumi Songs er et møte mellom nyskapende jazz og poesi, mellom skandinaviske artister og en sufi Islamsk mystiker fra det 13. århundre. Konserten presenteres av fire musikere og én dikter under ledesle av Trygve Seim, og er inspirert av poesien til den Persisk åndelig leder Jalaladin Rumi. Konserten veksler mellom komponert musikk, improvisasjon og resitasjon av poesi.

Prosjektet har sitt utspring i samarbeidet mellom saksofonist og komponist Trygve Seim og vokalist Tora Augestad. Begge har blitt inspirert av Rumis diktning og har lenge ønsket å utforske dette materiale gjennom deres kunstnerisk virke. Med støtte fra Norsk kulturråd har Augestad bestilt komposisjoner av Seim som baserer seg på Rumi-tekster.

Ensemblet inkluderer også Spellemann prisvinner Frode Haltli (trekkspill) og svenske Svante Henryson (cello). Besetningen gir rom for de forskjellige instrumentene og uttrykkene, og åpner opp for improvisajon, spesielt i møte med Javid Afsari Rad som bidrar med resitasjon og musikalsk på santoor og daf.

Rumi
Sufisme, betegnelsen for den Islamske mystikken, er kjent for sine kreative uttrykk via poesi, dans og musikk. Jalal ad-Din Muhammad Rumi (1207–1273) var en inflytelsesrik åndelig leder som levde i Konya, en by i Tyrkia som den gang var en del av Persia. Rumi var poet, filosof, mystiker, og skriftlærd som, gjennom sin vakre og billedlige poesi, inspirerte mange med sine beretninger om kjærlighet og menneskesjelens søken etter harmonisk helhet.

Hegel, Goethe og Ghandi har alle annerkjent Rumi som en viktig inspirasjonskilde. Hans tilhengere grunnla den sufistisk ordenen Mevlevi, bedre kjent som De dansende dervisjes med sin hvite bekledning og vakre, sirkulære dans.

Ensemblet består av:

Trygve Seim – composer, saxophones
Tora Augestad – vocal
Frode Haltli – accordion
Svante Henryson – cello
Erling Kittelsen / Colman Barks – resitasjon
Aske Karstad: Sound engineer

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn