Tilbake

Rim Banna er død – Rims stemme lever

Rim Banna var booket og klar for Olavsfestdagene da hun døde i mars. Nå arrangerer vi en tribute-konsert til ære for «Palestinas stemme».Rim Banna var booket og klar for Olavsfestdagene da hun døde i mars. Nå arrangerer vi en tribute-konsert til ære for «Palestinas stemme».

Last ned håndprogram

Den kjente palestinske artisten fra Nasaret døde lørdag 24. mars, bare 51 år gammel, etter ni års kamp mot brystkreft. I den planlagte konserten ville festivaltemaet KROPP få en helt spesiell vinkel ved at Rim betraktet sin egen kropp som okkupert av kreften og brukte det i tekstene sine som en metafor for okkupasjonen av Palestina.

Rim Banna er internasjonalt kjent som «Palestinas stemme», og selv om Rim ikke kan være til stede fysisk, vil stemmen hennes likevel lyde under denne konserten. Før hun døde, rakk Rim å fullføre et nytt soloalbum i samarbeid med pianisten Bugge Wesseltoft og det tunisiske techno-bandet Checkpoint 303, der røntgenbilder av kroppen hennes er elektronisk omdannet til musikk i samspill med pianoimprovisasjoner. Mot denne bakgrunnen har Rim framført sine sterke dikt om okkupasjon og motstandskamp.

Rim Banna fikk et spesielt forhold til Norge gjennom sitt langvarige samarbeid med Kirkelig Kulturverksted. Hun samarbeidet på en rekke soloalbum med musikere som Tord Gustavsen, SKRUK, gitaristen Eivind Aarset og Bugge Wesseltoft. Platene vakte internasjonal oppmerksomhet, og Rim Banna ble et ikon for hele den arabiske verden, særlig i forbindelse med «den arabiske våren»

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn