Tilbake

Pilegrim i orgelsko

Barn og ungdom utforsker Nidarosdomens mange orgel med mesterorganist – Pilegrim i orgelsko er bygd opp som et «mestermøte» - der barn møter en mester. På tvers av alder og ferdigheter utforskBarn og ungdom utforsker Nidarosdomens mange orgel med mesterorganist

– Pilegrim i orgelsko er bygd opp som et «mestermøte» – der barn møter en mester. På tvers av alder og ferdigheter utforsker amatører og profesjonelle orgeltradisjonen sammen, forteller Hildegunn Opstad Smørgrav, som er rådgiver for kirkemusikk i Kirkerådet.

Pilegrim i orgelsko er flere konsertprosjekt i perioden 2016-2019 med minst én profesjonell utøvende musiker og en profesjonell orgelpedagog. Barn mellom 6 og 19 år deltar sammen med unge talentfulle kirkemusikkstudenter.

I PIO Trondheim 2016 fikk de unge orgelspillerne dele orgelkrakken med komponist og mesterorganist Nils Henrik Asheim og med hverandre,og utforske orgeltradisjonen sammen. Dette arbeidet ender opp i selveste Nidarosdomen med stolte unge organister i fri utfoldelse.

Les mer om prosjektet her.

Vi har hørt litt av resultatet – og tro oss, dette er innmari fine saker!

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn