Tilbake

Olavsvaka – gudstjeneste

Den tradisjonelle våkegudstjenesten dagen før kong Olav møtte sin skjebne på Stiklestad Pilegrimer vandrende fra ulike himmelretninger preger gudstjenesten, som ledes av kapellan Beate Lerdahl ogDen tradisjonelle våkegudstjenesten dagen før kong Olav møtte sin skjebne på Stiklestad

Pilegrimer vandrende fra ulike himmelretninger preger gudstjenesten, som ledes av kapellan Beate Lerdahl og biskop Tor Singsaas. Domkantor Magne Draagen leder sangen i samarbeid med Schola Sanctae Sunnivae ved dirigent Anne Kleivset.

Biskoper fra Den norske kirke deltar sammen med inviterte kirkeledere og prester fra Nidarosdomen og byen for øvrig. Vi innbys også til å tilbringe starten av natten i katedralen.

Videre fortsetter natten gjennom våkenatt med ro til meditasjon og undring, bibelfortelling, kor- og instrumentalmusikk og videoinstallasjon. Installasjonsfilmen SeaTime vil vises kontinuerlig. Denne forteller en historie om de natur- og klimaendringer kloden vår nå gjennomgår, og er et verk i samarbeid med Det humanistiske fakultet ved NTNU.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn