Tilbake

Motorpsycho – en konsert for folk flest

På bestilling fra Olavsfestdagene inntar Motorpsycho Nidarosdomen 31. juli, og retter oppmerksomheten mot det norskeste av det norske: Folk flest. På norsk. Med seg har de samarbeidspartner StålePå bestilling fra Olavsfestdagene inntar Motorpsycho Nidarosdomen 31. juli, og retter oppmerksomheten mot det norskeste av det norske: Folk flest. På norsk.

Med seg har de samarbeidspartner Ståle Storløkken, blant annet med bakgrunn fra The Death Defying Unicorn-prosjektet og Supersilent, og et nøye utvalgt kor. Med Steinmeyerorgelet og korsang som utgangspunkt og forfatteren Johan Harstads utgivelse Manifest for Folk Flest som referansepunkt, er det duket for en norsk kveld hvor jubileumsbandet strapper på seg gullklokker for lang innsats, og setter seg fore både å montere IKEA-skapet og sette det på plass.

Hvis Norge er et skip som skvulper av gårde mot verden, har Motorpsycho i 25 år kjent seg som en slags blindpassasjer, en offentlig hemmelighet, sikkert forvart under duken i livbåten langs skutesiden. Helt siden starten i 1989 har de bevisst valgt en tilværelse i ytterkanten og på utsiden av norsk musikk; i randsonen, men likefullt alltid om bord; alltid hørbare, alltid kompromissløse, aldri likegyldige. Og med et konstant og markant sonarpling som jevnlig har blitt sendt ut over havet fra deres helt særegne posisjon.

I forbindelse med feiringen av et kvart århundre som band, har tiden kommet for at Motorpsycho tar en tur opp på dekk, ikke for å slå seg permanent til ro, men for å la ett og annet ord falle om kursen videre.

Tiden er inne for å løfte frem de motorpsychotiske paroler og skru sammen sin egen talerstol. Øyeblikket har kommet hvor bandet selv trer frem fra skjulestedet og uttaler seg om verden. Og det skjer på norsk. For aller første gang skifter Motorpsycho språklig ham, og retter oppmerksomheten mot det norskeste av det norske: Folk flest.

Det handler om feiring av et villet utenforskap, om retninger og kurs, om spørsmål og svar, tvil og overbevisning. Det handler om idiotiet og genialiteten, raushet og egoisme, det tydelige og det utydelige, det kompliserte og det enkle, de store spørsmålene og de små svarene, om innsider og yttersider, aggresjon og forsoning, motstand og tilgivelse, knyttenever og omfavnelse; det handler om det norske fellesskapet og muligheten eller umuligheten av dette.

Men mest av alt handler det om ambivalensen i det hele.

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn