Tilbake

Maria Mena

Maria Mena bruker sangtekstene som dagbok. Hun debuterte likegodt med å skjelle ut foreldrene. – For meg har det aldri handlet om å skrive hitlåter. Jeg har ikke satt meg ned for å prøve å fiMaria Mena bruker sangtekstene som dagbok. Hun debuterte likegodt med å skjelle ut foreldrene.

– For meg har det aldri handlet om å skrive hitlåter. Jeg har ikke satt meg ned for å prøve å finne ord som tilfeldigvis passer en fengende melodi. Musikk har vært min måte å sette ord på hva jeg føler, min frelse, og fortsatt er det sånn, sier artisten.

Maria Mena er en av Norges mest suksessfulle artister, og har solgt over 700 000 plater i inn- og utland. I 2013 gav hun ut sitt sjette studioalbum, Weapon in Mind, som VG anmeldte som det beste i hennes karriere til nå.

Men la oss hoppe inn i en tidsmaskin. Året er 2002, og låta My lullaby herjer eteren. Aftenposten Aften er blant de første til å skaffe seg et intervju med den purunge låtskriveren.

– Sangen skrev jeg da jeg var 13 år gammel, og den handler om mine foreldres skilsmisse. Den er kritisk til både mamma og pappa, men begge er nå veldig stolte av at jeg har skrevet en slik sang. Innholdet har vi lagt bak oss, forklarer 15-åringen, som går siste året på Skullerud ungdomsskole.

Musikken fikk hun inn med morsmelken. Marias far er Charles Mena fra Nicaragua, som var kjent i Oslos rockemiljø som en av medlemmene i Two Niggers and A Honky. Selv føler Maria at hun har noe på hjertet.

– Men samtidig er jeg både sjenert og usikker, og synes ofte det er veldig vanskelig å fortelle hva jeg mener. Alle sangene mine er like personlige som My lullaby, de fungerer som en dagbok der jeg skriver om det som er gærent og det som er bra. De handler om hvordan det er å være meg.

– Hvordan er det å være deg?

– Trist … gøy … morsomt … akkurat som med alle andre mennesker.

I dag er hun ikke bare en one hit wonder med talent, hun er av landets aller største popstjerner med trofaste fans verden over, som siden debuten har gitt ut ikke mindre enn sju album. Maria Mena er en artist som genuint ånder for musikken. Det kommer du til å få føle på kroppen denne kvelden.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn