Tilbake

Magnus Grønneberg synger Egil Hovland

Magnus Grønneberg fra CC Cowboys er en av landets mest kjente rockere. Nå gjør han den legendariske Egil Hovlands salmer til sine egne.En rocker og en kirkemusiker møtes på åpent hav.

Lanseringskonsert for nytt album på Kirkelig Kulturverksted: Tårnhøye Bølger
Gitar og arrangør: Knut Reiersrud, Bass: Bjørn Holm, Keyboards: Torjus Vierli, Trommer: Olaf Olsen.
Konserten er produsert av Erik Hillestad

Magnus Grønneberg, i snart 30 år frontfigur og vokalist i CC Cowboys, ble utfordret av Borg bispedømme og Kirkelig Kulturverksted til å tolke salmer av Egil Hovland. Det var ikke unaturlig, for begge er profilerte musikere fra Fredrikstad, men likevel skapte møtet mer enn krusninger på vannflaten: Den ene var etterkrigstidens fremste norske kirkemusiker, den andre er en av landets mest spennende rockeprofiler.

Nå har møtet blitt en plate med tittelen Tårnhøye bølger. Den lanseres i Vår Frue kirke under Olavsfestdagene 2017 med denne konserten!

Magnus Grønneberg kjente godt til klassikeren Måne og Sol, men de andre salmene på plata var nye for ham. Mange av dem er likevel svært godt kjent blant landets kirkegjengere. Blant dem finner vi Hen over jord et pilegrimstog, Vær sterk, min sjel, Tårnhøye bølger og Se universets Herre.

Produsent Erik Hillestad inviterte Knut Reiersrud til å dekonstruere og rearrangere Hovland-salmene for et band bestående av Bjørn Holm (bass), Olaf Olsen (trommer) og Torjus Vierli (keyboards), foruten Reiersrud selv på gitarer. Samtlige fra innspillingen kommer til Vår Frue kirke for å gi oss en varm framføring av de nydelige melodiene og tekstene.

NB: Tidspunkt er endret fra 19.00 til 21.00. Kjøpte du billett før endringen, og det passer ikke, får du refundert den i billettboden i Ytre Kongsgård.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn