Tilbake

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck er en av Sveriges største og mest prisbelønte artister, og han er også en av de aller mest folkekjære. Hans tekster betyr så mye at mange velger å tatovere dem på kroppen.Lars Winnerbäck er en av Sveriges største og mest prisbelønte artister, og han er også en av de aller mest folkekjære. Hans tekster betyr så mye at mange velger å tatovere dem på kroppen.

Det er sanger om å lengte vekk, bort fra regelboken. Det er sanger om å finne hjem, om behovet for å bli fridd fra skyld, og om drømmen om en høyere høyde i livet.

Winnerbäck er en mester i å skildre miljø, de fysiske bygningene, betongen, lyset klokka fire i oktober. Han setter ord på vemodet, følelsen av forgjengelighet, at alt skal ta slutt. Han synger en klage­sang «för en mor som sjukna in / för ett barn som aldrig kom // Â En elegi för alla vägar vi inte vandrat än / För en tid som bara gär og aldrig kommer igen.» Og samtidig om håpet som nekter å dø: «Vi skulle klare vad som helst, vi skulle aldrig säga nej.»

Siden 1996 har Lars Winnerbäck gitt ut elleve studioalbum, åtte samlinger, samt liveplater og den ferske dokumentarfilmen Et slags liv. Han har spilt live for mer enn 2,5 millioner mennesker i Norge og Sverige, og har solgt mer enn en halv million plater. I vår kommer det et helt nytt album.

En av mange fans som har tatoveret Winnerbäcks tekster på kroppen, sier til avisen Dagens Nyheter: «Jag känner mig ödmjuk och tacksam att hans musik finns och att jag får ha den på kroppen. Det känns stort på något vis, att musik kan betyda så mycket.»

Det er bare å glede seg til en varm, oppriktig og oppløftende kveld i Borggården med Lars Winnerbäck i storformat, fredag 3. august kl. 20.30.

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn