Tilbake

Kurt Nilsen og deLillos

Kurt gikk fra å være en helt vanlig mann i rockeband til å bli verdensidol over natta. deLillos har i over 30 år foret publikum med smarte pophits. Dette blir en uforglemmelig og lun sommerkveld i Borggården.Over natta gikk Kurt Nilsen fra å være en helt vanlig mann i rockeband til å bli et verdensidol. deLillos har i over 30 år foret publikum med smarte pophits. Dette blir en lun og uforglemmelig sommerkveld i Borggården.

Mye kan skje med personer som plutselig går fra å være en i mengden til å bli løftet fram som et idol. Kurt Nilsen opplevde dette så til de grader da han vant landets første Idol-konkurranse på TV2 i 2003, og like etter ble kåret til verdens beste Idol-artist. Kurt har hele tiden insistert på gjøre det som ligger hans hjerte nærmest uansett.

Han har fått utallige Spellemannsnominasjoner, utgitt flere kritikerroste album og hatt noen av Norges største radiohits. Som en del av prosjektet Lind, Nilsen, Fuentes og Holm var Kurt med på skape musikkhistorie med over 200 000 solgte plater og tidenes livesuksess. Han har deltatt i TV-suksessen Hver gang vi møtes, og i 2014 var han dommer i Idol.

Kurt er for tiden aktuell med sitt nye album Amazing. Etter å ha gjort albumer på norsk og eksperimentert innenfor flere sjangre, er idolet tilbake til sine røtter her. Plassert i et meldodisk stadionrock-land som Coldplay og Kent, kommer Kurt til å få hele Borggården til å svaie denne sommerkvelden. For alle husker vi jo den litt blyge gutten med glippe mellom tennene fra Bergen som trollbandt publikum, sang U2 bedre enn Bono og fikk tilnavnet «mannen med stemmen».

Det har sikkert Lars Lillo også blitt kalt. Med sin velkjente og særegne vokal og et lett naivt tekstunivers med livlige gitarer, er alt deLillos har gjort nærmest som kulturskatter å regne. Og folkefavorittene Smak av honning, Neste sommer, Flink, Kokken Tor og Tøff i pysjamas vil for alltid stå fjellstøtt både live og i det gode, gamle albumformatet.

Oslo-bandet deLillos startet opp allerede i 1984. Med en enorm mengde allsangvennlige hits i kofferten, har virkelig deLillos bevist at de et av de fremste innenfor norsk rock. Med sin siste skive har de rykket tilbake til start. Innspilt med kun én mikrofon foran et lite publikum og utgitt på et lite, uavhengig plateselskap, er albumet La oss bli fri fra all nostalgi blitt en uhøytidlig sjarmbombe. Også de aller største av oss kan ha godt av å gjøre seg liten en gang i blant.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn