Tilbake

Kristoffer Lo og Ola Kvernberg: Scores

I lunt sensommermørke får vi en intim og organisk musikalsk opplevelse fra to av landets mest allsidige musikere og komponister.I lunt sensommermørke får vi en intim og organisk musikalsk opplevelse fra to av landets mest allsidige musikere og komponister.

Ola Kvernberg og Kristoffer Lo har i en årrekke samarbeidet i forskjellige sammenhenger, senest i 2017 med et elektronisk bestillingsverk for den prestisjetunge festivalen STARMUS. Til Olavsfestdagene tar de for seg sine respektive karrierer som filmkomponister.

Scores er en akustisk konsert med et utvalg fra de mer enn 15 filmene de har komponert for de siste åtte årene, inkludert Trondheimreisen, Pappas siste reis, Cocks & Crosses, Jag etter vind, Welcome to Norway, Two Raging Grannies og Nord.

OLA KVERNBERG

Helt siden gjennombruddet omkring tusenårsskiftet har fiolinisten spilt en sentral rolle i norsk musikkliv. Hans tidligste musikkimpulser kom fra folkemusikken. Han er klassisk skolert og ble for alvor lagt merke til som string swing-musiker med Hot Club de Norvège allerede som 17-åring. Han har gjort seg bemerket i svært ulike sammenhenger, fra Joshua Redman og Pat Metheny til Gammalgrass, Motorpsycho, Jo Nesbø og Trondheimsolistene. Gjennombruddet som komponist kom med den spellemannprisvinnende plata «Liarbird» i 2011, etterfulgt av kritikerbejublede og prisbelønte album som Northern Tapes, The Mechanical Fair og Steamdome. Han har komponert musikk for et betydelig antall filmer og ble i 2013 belønnet med både Amandapris og Kanonpris for musikken til Jag etter vind.

KRISTOFFER LO

Startet karrieren som tubaist i Vestby Skolemusikkorps, rapper i hiphop-gruppa SkiBohémene og gitarist i emobandet Euphonia. Gikk deretter jazzlinja på NTNU. Har gjort seg bemerket gjennom band som Pelbo, Trondheim Jazzorkester, Highasakite, Sunswitch og YODOK, og har spilt med Motorpsycho, Sondre Justad, Ida Jenshus, Trondheimsolistene, Marit Larsen og Årabrot. Han har mottatt tre Spellemannspriser med Highasakite og er nominert til «Årets Album» med sin egen plate med Trondheim Jazzorkester. Har blant annet skrevet musikken til NRK-dokumentaren Pappas siste seis, musikkdokumentaren Cocks & Crosses (André Løyning) og nylig til Trondheimsreisen (Magnus Skatvold).

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn