Tilbake

Prisvinnerkonsert: Guro Kleven Hagen vinner av Arve Tellefsens Musikerpris 2014

Guro Kleven Hagen er vinner av Arve Tellefsens Musikerpris for 2014, og i sin prisvinnerkonsert har hun med seg pianisten Håvard Gimse. GURO KLEVEN HAGEN Fiolinisten Guro Kleven Hagen (f. 1994) fraGuro Kleven Hagen er vinner av Arve Tellefsens Musikerpris for 2014, og i sin prisvinnerkonsert har hun med seg pianisten Håvard Gimse.

GURO KLEVEN HAGEN
Fiolinisten Guro Kleven Hagen (f. 1994) fra Valdres har favnen full av norske og internasjonale priser fra før – likevel er hun strålende fornøyd med å bli tildelt Arve Tellefsens Musikerpris! Denne prisen har som formål å inspirere unge, norske musikere som har gjort seg kunstnerisk bemerket gjennom fremragende prestasjoner, og det er ingen som helst tvil om at Guro Kleven Hagen lever opp til det kriteriet. Hun har vært solist med symfoniorkestre i Tyskland, Russland, Østerrike, Danmark, Sverige, Polen, Estland, Israel, Jordan og Norge – og hun har nettopp gitt ut sin første utgivelse sammen med Oslo Filharmoniske orkester.

I en strålende omtale, beskrev den engelske avisa The Guardian årets prisvinner slik: «Hagens korte og stjerne- og prisfylte karriere har løftet henne til de største konsertscenene på utrolig kort tid.» Du får oppleve henne under Olavsfestdagene, i Dokkhuset, fredag 1. august kl. 18.00.

HÅVARD GIMSE
Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Program for kvelden

ROBERT SCHUMANN (1810 – 1880)
Fiolinsonate nr 1 i a-moll

JOHAN SEBASTIAN BACH (1685 – 1750)
Chaconne fra Partita nr 2 i d-moll, BWV 1004

Pause og prisutdeling

EDVARD GRIEG (1843 – 1907)
Fiolinsonate nr 2 i G-dur, op. 13

 

ARVE TELLEFSENS MUSIKERPRIS

har som formål å inspirere unge, norske musikere som har gjort seg kunstnerisk bemerket gjennom fremragende prestasjoner. Prisen finansi- eres av Olavsfestdagene, og er på kr. 100 000. I tillegg mottar prisvinneren en bronseskulptur av Per Ung, bekostet av Trond Lykke. Juryen består av Arve Tellefsen, rektor ved Norges musikkhøgskole Petter Tornquist, manager Bea Levine-Humm og styreleder i Olavsfestdagene Per Ivar Maudal.

Tidligere prisvinnere:
2010: Vilde Frang Bjerke
2011: Eivind Gullberg Jensen
2012: Elbjørg og Ragnhild Hemsing
2013: Eivind Holtsmark Ringstad

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn