Tilbake

Ketil Bjørnstad: «Sanger om tilhørighet»

Ketil Bjørnstads nye prosjekt Sanger om tilhørighet blir åpningskonsert i Nidarosdomen 26. juli. Grunnlovsjubileet 2014 tvinger oss til å spørre: Hva er tilhørighet? Hvordan påvirkes vi av nKetil Bjørnstads nye prosjekt Sanger om tilhørighet blir åpningskonsert i Nidarosdomen 26. juli.

Grunnlovsjubileet 2014 tvinger oss til å spørre: Hva er tilhørighet? Hvordan påvirkes vi av naturen, av samfunnet, av menneskene vi omgås? Hvilke tanker gjør vi oss om fortiden, og hvilke håp og drømmer har vi for fremtiden?

Sanger om tilhørighet er et moderne oratorium med tekster og musikk av Ketil Bjørnstad. Selv sier han om verket: «Det er femten år siden jeg skrev Tusenårsoratoriet sammen med Stein Mehren. Det var en urolig tid på kloden, med mye angst og uro for fremtiden. Siden den gang er ikke verden blitt et tryggere sted. Snarere tvert imot. I både tekst og musikk ønsker jeg å reflektere over det som kanskje føles viktigst i våre liv, uansett hvor vi befinner oss på denne planeten: å ha tilhørighet til noe eller noen.»

Bjørnstad står bak både tekster og musikk, og tekstene kretser rundt ulike aspekter ved tilhørighet. Han vil selv spille piano på urframføringa, og med seg på laget har han musikere, sangere og kor.

Ketil Bjørnstad er en kjent og kjær komponist, pianist og forfatter, som gjennom førti års virke har gitt ut mer enn tretti album, både soloplater og samarbeidsprosjekter med artister som Ole Paus, Anneli Drecker, Kari Bremnes, Randi Stene og Terje Rypdal. Forfatterskapet hans omfatter 25 romaner, dikt- og essaysamlinger og biografier.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn