Tilbake

Johan Daniel Berlin – 300 år

Norsk Barokkorkester, under ledelse av dirigent Gottfried von der Goltz, fremfører musikk av Norges største 1700-tallskomponist. Litaueren Johan Daniel Berlin bodde i Trondheim i hele 50 år og satNorsk Barokkorkester, under ledelse av dirigent Gottfried von der Goltz, fremfører musikk av Norges største 1700-tallskomponist.

Litaueren Johan Daniel Berlin bodde i Trondheim i hele 50 år og satte sterkt preg på byens og landsdelens musikkliv.

I tillegg til å komponere musikk, var han også lærebokforfatter i musikk, matematiker, mekaniker, fysiker, oppfinner, overbrann- mester, vannverksingeniør, mete- rolog, arkitekt og karttegner – og ikke minst organist i Nidarosdomen og Vår Frue kirke.

Norsk Barokkorkester fremfører hans musikk sammen med musikk av hans sønn Johan Heinrich Berlin. Far Berlin hadde et stort notebiblio- tek som finnes i Trondheim, og noen verker herfra vil også inkluderes i programmet. Tidligere museumsdirektør ved Ringve museum, Peter Andreas Kjeldsberg, vil være konferansier under konserten, som også er plateslipp for et nytt album.

Gottfried von der Goltz, en tysk- norsk fiolinist, har vært kunstnerisk leder for Norsk Barokkorkester siden 2007.

Norsk Barokkorkester ble etablert i 1988 som et av de første frittstå- ende tidligere musikkensemblene i Skandinavia. De driver konsert- virksomhet på et høyt europeisk nivå, og går i bresjen for tidlig- musikk på historiske instrumenter i Norge.

 

 

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn