Tilbake

Jason Timbuktu Diakité: En droppe midnatt

Bli med på en pulserende livshistorie om rasisme, mobbing og lengsel, men også suksess og drømmer.Bli med på en pulserende livshistorie om rasisme, mobbing og lengsel, men også suksess og drømmer.

En droppe midnatt er basert på gutten Jasons liv på 1980-tallet – et liv preget av rasisme og mobbing. Vi følger Jason inn i voksenlivet, hvor han jakter på identitet, tilhørighet og tilknytning, noe som resulterer i en skjellsettende reise til forfedrenes Sør-Carolina og Harlem. Jasons personlige søken etter sine røtter åpner opp for en kollektiv og pulserende livshistorie som speiler afroamerikansk historie.

Alle farger og nyanser

– Jeg er svart, selv om fargen på huden min er brun. Jeg har et komplekst system av røtter med forgreninger over kontinenter, etnisitet, klasser, farger og epoker. Jeg er en krysning av Slovakia, Tyskland, Frankrike, Afrika og Sør-Carolina – av hvitt, svart og cherokee. Jeg er Jason, sønn av den svarte Madubuko Diakité og den hvite Elaine Bosak. Jeg er alle landene mine forfedre kom fra. Jeg er alle farger og nyanser av huden deres. Jeg er deres sinne og lengsel, deres suksesser og drømmer, sier Diakité.

I regissør Farnaz Arbabis hender får Jasons historie liv på scenen i en fargerik hybrid av monologer, dialoger og musikk med røtter i jazz, hip hop og soul. Dette blir en spennende og nyskapende visuell innramming i Nidarosdomen.

En viktig stemme

Jason «Timbuktu» Diakité har i en årrekke vært en av Skandinavias viktigste stemmer i rapsjangeren og har blitt en viktig samfunnsdebattant med sin kritiske tilnærming. Hans standpunkter i grunnleggende spørsmål om demokrati, rasisme, identitet og segregering blir hørt, og han er et forbilde for mange av landets unge.

Forestillingen er bygget på Diakités debutbok En droppe midnatt, som nå er blitt brukt som undervisnings- og diskusjonsmateriale i en rekke skoler. Artisten Timbuktu står bak en rekke store hitlåter og har opptrådt på de fleste prestisjefylte arenaer både i Sverige og i andre land de siste 15 årene.

Medvirkende: Bandet Damn! og vokalist Mira Palme

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn