Tilbake

Hjertets Katedral – Kirkelig Kulturverksted 40 år

Olavsfestdagene feirer Kirkelig Kulturverksteds 40-årsjubileum i Borggården sammen med det ypperste av norske arister. På samme scene kan du oppleve Henning Sommerro, Bjarne Brøndbo, Sigvart DagsOlavsfestdagene feirer Kirkelig Kulturverksteds 40-årsjubileum i Borggården sammen med det ypperste av norske arister.

På samme scene kan du oppleve Henning Sommerro, Bjarne Brøndbo, Sigvart Dagsland, Mahsa Vahdat, Mari Boine, Maria Solheim, Solfrid Molland, Helge Førde, Jarle Førde, Karoline Krüger, Rim Banna, Sondre Bratland og SKRUK. Det hele ledes av musikalsk leder Tord Gustavsen og konfransier Per Oddvar Hildre.

Lukk opp kirkens dører! Det var tittelen på den aller første utgivelsen fra Kirkelig kulturverksted. Tittelen fortalte mye om plateselskapets visjon: De ønsket å åpne kirka for kunsten og kulturen, utvide kirkemusikksjangeren, involvere popartister i kirkemusikken, og å ha et internasjonalt blikk, både når det gjaldt det kunstneriske arbeidet og det sosiale engasjementet.

I løpet av 40 år har Kirkelig Kulturverksted gitt ut nærmere 400 album – mange av dem skjellsettende.

Plateselskapets visjonære leder, Erik Hillestad, fornekter skillelinjene mellom det sakrale og det profane, mellom det hellige og det verdslige. Han ønsker å holde på tradisjonene ved å bryte dem.

Olavsfestdagene føler seg i nær slekt med det Kirkelig Kulturverksted står for, og synes det er stor stas å kunne få hedre deres utrettelige arbeid for å lukke opp kirkens dører med en fantastisk konsert i Borggården, hvor en rekke av plateselskapets artister deltar. Orkesteret blir ledet av Tord Gustavsen.

Tidligere samme dag forteller Erik Hillestad om Kirkelig Kulturverksteds historie i samtale med Olavsfestdagenes direktør Petter Myhr. Velkommen til Prinsen kino kl. 12.00.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn