Tilbake

Historisk marked

Markedet er åpent 10:00 – 17:00 (15:00 onsdag 3.august)

- I år vil besøkende få oppleve mange av de faste bodselgerne som har kommet til Erkebispegården i mange år for å selge sitt håndtverk, men også nye selgere. Blant annet Lene Jacobsen som vil demonstrere pilfletting, mannskapet fra M/S Bjørnvåg som skal tilby tare og urter fra dyrkerne på Stokkøya og prima tørrfisk ,sier bodkoordinator ved Historisk marked, Ane Nordvik Hasselberg.

Hun fortsetter: “Her kan du hamre deg steinfigurer, høre magiske toner fra gjemte rom og åpne plasser, handle med deg håndlagde varer, og se gjøglereLenge før eksosen og maskinene tok over vår tid, samlet handelsreisende og folk i middelalderen seg kjøp og salg av varer. Nå skjer det igjen!

Historisk marked tar deg med på en reise i tiden, og skal berøre alle sansene dine! Vi beveger oss tilbake til middelalderen, og opplever kremmere og håndverkere fra nær og fjern, som kommer for å bytte, selge og demonstrere varene sine. Vi fyller markedet med lyder, lukter, syn, smak og følelser fra tiden som var og tiden som kom!

Markedet er åpent 10:00 – 17:00 (15:00 onsdag 3.august)

– I år vil besøkende få oppleve mange av de faste bodselgerne som har kommet til Erkebispegården i mange år for å selge sitt håndtverk, men også nye selgere. Blant annet Lene Jacobsen som vil demonstrere pilfletting, mannskapet fra M/S Bjørnvåg som skal tilby tare og urter fra dyrkerne på Stokkøya og prima tørrfisk ,sier bodkoordinator ved Historisk marked, Ane Nordvik Hasselberg.

Hun fortsetter: “Her kan du hamre deg steinfigurer, høre magiske toner fra gjemte rom og åpne plasser, handle med deg håndlagde varer, og se gjøglere trylle med ild.”

Program:

Alle dager:
Leker og aktiviteter fra gamledager Borggården
kl 10:00-17:00

Kroneverksted med NDR, møt i Bygghytte-hjørnet i Borggården
kl. 11:00-16:00 (15.00 på onsdag 3/8)

Skrinverksted med NDR, møt i Bygghytte-hjørnet i Borggården
kl. 11:00-16:00 (15.00 på onsdag 3/8)

 

Søndag 31.juli

Gjøglergruppen Bastardus SaNS, Borggården,

Middelalderbandet Patrask, Borggården, den runde scene

Ved vannposten, foredrag ved Nidaros domkirkes restaureringsarbeider, ved vannposten, Borggården
kl. 13:00: Gjenreisingen av Vestfronten
kl. 15:00: foredrag ved historiker Terje Bratberg: Trondheim som handelsby

Ridderturnering, Ytre Kongsgård
kl. 15:00 og kl. 17:00

Stemmer fra Krypten – en vandring med skumle overraskelser, NDR, oppmøte ved Olavsfestdagenes billettbod ved Vestfrontplassen
kl. 10:30 og 13:00

Olavs Riddere, NDR, Oppmøte ved inngangen til Museet i Erkebispegården
kl. 11:30 og 14:00

Jakten på erkebiskopens mynt, NDR, oppmøte ved inngangen til Museet Erkebispegården
kl. 12:00

 

Mat og drikke:

I Borggården kan du kjøpe deg mat laget av kortreiste råvarer og med historisk sus. For de sultne byr Marias kjøkken på fristende retter. I Olavsfestdagenes bod kan du få kjøpt kaffe og vafler, samt andre drikkevarer på dagtid. Om kvelden gjøres boden om til salgsbod for øl og vin.

Historisk grunn

Nidarosdomen og Erkebispegården er nasjonale skatter og fantastiske arenaer for Olavsfestdagene. Her knyttes det som skjer på historisk marked med all histor- ien som ligger i Borggården og i byggene som omkranser den. I Borggården har det tidligere stått en mengde små hus som rommet ulike håndverkere.

Det er denne unike rammen som nå gjenskapes sammen med stemningen fra middelalderens marked. Publikum skal kunne kjøpe med seg varer og samtidig oppleve kultur som har en relasjon til de omgivelsene de presenteres i.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn