Tilbake

Geir Draugsvoll og Mette Rasmussen

Astor Piazolla ønsket egentlig å bli klassisk komponist, men endte opp med å starte en helt ny tangostil.En fyrrig duo varter opp med sensuell tango fra ikonet Astor Piazolla.

Astor Piazzolla ønsket egentlig å bli klassisk komponist, men endte opp med å starte en helt ny tangostil ved å ta opp elementer fra nettopp klassisk og jazz etter studier hos en fransk dirigent. Musikken hans er intenst sentimental, sensuell og lidenskapelig, men også aggressiv, rå og smertefylt – både komplisert og enkel på samme tid. Til tross for at Piazzollas tango nuevo opprinnelig møtte stor motstand fra det tradisjonelle tangomiljøet i Argentina, regnes han nå som en av landets nasjonale ikoner.

Som duo har akkordionisten Geir Draugsvoll og pianisten Mette Rasmussen tidligere gitt konserter i Danmark, Sverige, Sveits, Frankrike og Kina. Oftest med Astor Piazzolla på programmet, da den varierte klangverdenen som Tango Nuevo innebærer, passer de to instrumentene spesielt godt. Dette har medført at duoen nå utgir cd’en “Time of Life” på Naxos i nær fremtid, med noen av komponistens mest kjente og populære tangoer på programmet.

Astor Piazzolla beveget seg også henimot komposisjonsmusikk i løpet av sin produktive karriere, og det har vært naturlig å utforske noen av komponistens verk innenfor denne genren også. Derfor har duoen valgt å la et arrangement av hans dobbelkonsert “Hommage à Liège” avslutte konserten, som en av hans klassiske hovedverk.

Mette Rasmussen (Dk) har spilt konserter i Norge, Sverige, Danmark, Færøyene, Frankrike, Kina, Irland, Holland, England og Sveits. Hun har utgitt CD’en “Sentiments” på Classico (og senere Scandinavian Classics) med fransk musikk for klaver, og utgir i 2017 “Time of Life” med akkordionisten Geir Draugsvoll på Naxos. Utover dette har hun opptrådt på TV og radio i en rekke land.

Geir Draugsvoll (No) blir i dag internasjonalt regnet for å være en av de viktigste musikere på akkordion. Han har optrådt på festivaler og konsertsaler med orkestre over hele verden, med et repertoire som spenner fra Astor Piazzolla’s tango-verden, via transkripsjoner av Mozart og Stravinsky, til samtidsmusikk av Gubaidulina. Han har optrådt på TV- og radio ved utallige anledninger både i Norge og utlandet, og har innspillet en lang rekke CD’er på plateselskaper som Naxos, EMI, BIS, Delos, Simax og mange flere. Han har vært solist med London Symphony Orchestra, Russian National Orchestra, TrondheimSolistene, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret (KORK).

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn