Olavsfestdagene
Tilbake
Hopp til galleri

Forestilling: Vinter – Av Jon Fosse

Royal Garden   |   275,- inkl. avg.
Kjøp billetter: Lørdag 29. juli, kl 18:00Kjøp billetter: Lørdag 29. juli, kl 21:00Kjøp billetter: Søndag 30. juli, kl 18:00Kjøp billetter: Søndag 30. juli, kl 21:00

Små tilfeldigheter kan utløse store skred. I «Vinter» skildrer Jon Fosse lengselen etter, og redselen for, å la seg rive med.

Sammen med Royal Garden Hotell inviterer Olavsfestdagene med dette til en eksklusiv og intim teaterkveld hvor publikum følger med når et nyforelsket par beveger seg fra en benk i byen, til hotellrommet og til baren. Vi får glimt av svært ulike livsløp og blir med på utviklingen av en sjelden kjærlighetshistorie.

Vi møter en gift forretningsmann, spilt av Kristoffer Sagmo Aalberg, i møte med en ukjent kvinne (Stine Berg Hansen), på en benk utenfor hotellet sitt. Han lar seg rive med. Hvorfor er han villig til å ofre så mye?

– Sikkert og visst kan møte med kjærligheten, i forelskelsen, forandre et liv helt og fullt. Det skjer hele tida. På godt og på vondt. Det er på et vis ikke han som styrer sitt eget liv. Det som skjer det skjer. Og, ja forelskelsen hans bare skjer. Det er ikke noe han ønsker skal skje, så langt eg skjønner jeg mitt eget stykke! Viljen er fri, men berre i ei viss tyding. Sjølv er eg overtydd om at det ikkje er eg som så å seia har styrt mitt liv.

«Vinter» er en kjærlighetshistorie om lengselen etter å la seg rive med, og hvor vanskeleg kjærligheten mellom to mennesker ofte er.

– Det ligger vel i den menneskelige kjærligheten at den er umulig. Den er en lengsel, et dypt ønske, som kommer fra vår ubotelige ensomhet. En lengsel som kan tettes til en viss grense, men ikke lenger. Eller bare i korte stunder, ikke i lengden. Om kjærligheten til et annet menneske skal fylle alt man trenger av kjærlighet, ja da krever en for mye av kjærligheten. Det er blant annet derfor tro finnes, og at kunst gjør det. Den hele og fulle kjærligheten er himmelsk – ikke jordisk, sier Jon Fosse selv om stykket.

Publikum følger forestillingen fra paret møtes, via en tur i baren til hotellrommet hvor vi kommer tett på samspillet mellom de to.

Skrevet om forestillingen, som tidligere er satt opp på Den Nationale Scene i Bergen:

«Vinter» er spilt i mange land,som oftest med en scenografi like minimalistisk og naken som Fosses dialog. Ufullstendige setninger og gjentakelser, der dramaet ligger i betoningen av ordene. Berg Hansen og Aalberg gir liv og nerve til dialogen. De små pausene, intensiteten i det usagte. Det innestengte. Det som ikke kan sies, men likevel kan kommuniseres. Det mesterlige med Fosse tekster, i denne forestillingen overbevisende fremført av de to skuespillerne». Bergensavisen, terningkast 5.

NB: Vinter har fire oppsetninger under Olavsfestdagene, alle med svært begrenset antall billetter!

Del påFacebook Del påTwitter