Tilbake

Etterlyst: Jesus – en forestilling med Bjørn Eidsvåg

Da Bjørn Eidsvåg vokste opp var Jesus den store helten. God, snill og rettferdig – ja, tøffere enn Tarzan! Men hvem er Jesus i dag?Da Bjørn Eidsvåg vokste opp, var Jesus den store helten. God, snill og rettferdig – ja, tøffere enn Tarzan! Men hvem er Jesus i dag?

Forestillingen Etterlyst: Jesus har gått for fulle hus på Det Norske Teatret i Oslo. Nå legger Bjørn Eidsvåg ut på norgesturné med det kritikerroste stykket.

I Trondheim får du det servert på Trøndelag Teater under Olavsfestdagene 2017. Gjennom fem forestillinger får vi Eidsvåg i fri dressur sammen med skuespiller Svein Tindberg og Eidsvågs faste band.

Her tar vi et tilbakeblikk på vesle Bjørn, som var sikker på at Jesus alltid ville passe på ham, før idolet hans ble mye strengere i ungdomstida. Langt hår, rytmisk musikk og kvinnelige prester var noe denne Jesus ikke likte.

I studietida endret Jesus seg ytterligere, og Bjørn Eidsvåg kunne konstatere at Jesus var annerledes i Oslo enn på hjemplassen. Her var han en slags kul hippietype som forkynte peace and love. Senere ble han presentert for en sosialistisk Jesus, og en som inspirerte folk til å gjøre godt, som en Gandhi eller Nelson Mandela.

Men også en som inspirerte dem som grunnla Ku Klux Klan. Jesus var sannelig allsidig. Og han endret seg fra sted til sted og fra én tid til en annen.

Bjørn Eidsvåg har med forestillingen Etterlyst: Jesus prøvd å finne ut hvem Jesus egentlig var. Er det mulig å finne ut av det? Og hva er det ved denne figuren som gjør at han påverkar oss mennesker så sterkt?

Det letes både i kulturhistorien og i hans oppveksthistorie. Med anekdoter, gamle og nye sanger, godt humør og mye humor prøver Eidsvåg å finne ut om vi trenger en Jesus i dag. Og i så fall hvilken Jesus?

Skrevet om Etterlyst: Jesus:
“Usedvanlig levende.”

VG 5/6
“Det står til troende, men det er langt fra bare for troende.”

Dagbladet 5/6
“Fremragende”

Aftenposten 5/6
“Forestillingen er så god at den en gang i tiden kunne blitt forbudt.”

Dagsavisen 5/6
“Engasjerende, sjarmerende og innsiktsfullt.”

Vårt Land

Kjøp billett