Tilbake

Dobbeltgjengeren

Michael Francis Duch (1978) er født og oppvokst i Trondheim og spiller kontrabass. Duch avsluttet sin treårige periode som kunststipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU, med disputas 30 oktober 2010. Med prosjektet “Friimprovisasjon – Sjanger og Metode” forsket han på friimprovisasjon og improvisasjonsbasert eksperimentell musikk. Han har vært med på over 30 utgivelser i ulike format, og har spilt solokonserter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Aten og London. Duch spiller ellers med trioenUrfremføring med Andreas Elvenes, bass og Michael Duch på kontrabass – en uvanlig konstellasjon.

Verket har tre komponister: Maja S. K. Ratkje, Mariam Rezaei og Sofia Jernberg, med utgangspunkt i Heine og Schuberts «Der Dobbeltgänger».

Tekstene strekker seg fra Heinrich Heines tekst om det å møte sin dobbeltgjenger, til dikt av den persiske poeten Rumi.

 

Michael Francis Duch (1978) er født og oppvokst i Trondheim og spiller kontrabass. Duch avsluttet sin treårige periode som kunststipendiat ved Institutt for Musikk, NTNU, med disputas 30 oktober 2010. Med prosjektet “Friimprovisasjon – Sjanger og Metode” forsket han på friimprovisasjon og improvisasjonsbasert eksperimentell musikk.

Han har vært med på over 30 utgivelser i ulike format, og har spilt solokonserter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Aten og London.

Duch spiller ellers med trioen Tilbury/Duch/Davies med John Tilbury og Rhodri Davies, i rockebandet Dog & Sky, improkvartetten Lemur med Bjørnar Habbestad, Hild Sofie Tafjord og Lene Grenager, frijazz med trioen EN EN EN med Tor Haugerud og Eirik Hegdal, dronetrioen Tricycle med Anita Kaasbøll og Nikos Veliotis, akustisk postnoise med duoen Origami Tacet med Tore Bøe og i diverse andre konstellasjoner.

Andreas Kjerkol Elvenes (f. 1975, Snåsa) bor i Trondheim. Han har bygget sin karriere både klassisk og pop/rock-musikk og synge i begravelser.

Han har samarbeidet med Trio Alpaca i et David Bowieprosjektet, turnert Russland og Nord-Norge med «Sjostakovitsj ’14. symfoni» med The Arkhangelsk Philharmony og AnneLise Berntsen, gjør en viktig rolle i en samtidsopera av Trygve Brøske, komponert for og sunget i The Four, The School og BC, Azra Halilovics «1000 zašto 1000 zato«, «Frøken Julie» Nationaltheatret og mer.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn