Tilbake

Bonnie Raitt

Den amerikanske blues-rock legenden Bonnie Raitt kommer til Trondheim for aller første gang. 

Den amerikanske blues-rock legenden Bonnie Raitt kommer til Trondheim for aller første gang.

Og til Norge for første gang på 13 år. Bonnie Raitt har vunnet 10 grammy-priser, hun er innlemmet i Rock`n`Roll Hall of Fame, og magasinet Rolling Stone har henne på lista over tidenes 50 beste sangere gjennom alle tider. Hun er også på listen over verdens beste gitarister.

Bonnie Raitt er datter av John Raitt, som var musikalstjerne på Broadway, mens mora var pianist. Bonnie ble oppdratt som kveker, en religiøs tradisjon som var opptatt av å finne tilbake til den opprinnelige kristendommen, og som klarte seg uten både prester og kirkelige ritualer. Men for Bonnie var kveker-tradisjonen mer av en politisk retning, enn en religiøs.

20 år gammel gikk hun på afrikanske studier på Harvard University. Hun ville dra til Tanzania for å bidra til å lege skadene av vestlig kolonialisme. Men plutselig ble hun fanget av musikken og tok et års pause for å turnere sammen med selveste Rolling Stone.

Hun vendte aldri tilbake til universitetet, men det politiske engasjementet har hun beholdt. Bonnie Raitt var en av stifterne bak anti-atomkraft-organisasjonen MUSE. Hun bidro både på albumet No Nukes og på anti-apartheid-albumet Sun City. Hun har spilt for Amnesty International og en rekke andre organisasjoner, og på hjemmesiden oppfordrer hun alle til å lære mer om hvordan de kan bevare miljøet på kloden.

Bonnie Raitt har samarbeidet med utallige verdensstjerner, og har sunget duett med blant andre John Lee Hooker, Alicia Keys, Willie Nelson, Aretha Franklin og Ray Charles. Hun bidrar også på den ferske plata til Mavis Staples. Bonnie Raitts foreløpig siste album, Dig Deep (2016) fikk strålende omtale og er ei glimrende bluesrock-plate. Det er bare å glede seg til en ekstremt hyggelig og meningsfull kveld i Borggården, onsdag 1. august 2018.

Billetter i salg fredag 1 desember kl. 10:00.

Kjøp billett