Tilbake

Bibelquiz

Hvem kan mest om Bibelen, journalistene eller kirkefolket? Bibelen er tidenes mest solgte bok. På grunn av bokas enorme utbredelse har den også blitt en av vår kulturs viktigste referanser – iHvem kan mest om Bibelen, journalistene eller kirkefolket?

Bibelen er tidenes mest solgte bok. På grunn av bokas enorme utbredelse har den også blitt en av vår kulturs viktigste referanser – ikke minst innen populærkulturen.

Mangeårig filmkritiker i VG, Jon Selås, mener folk kan mer bibel enn de selv er klar over og i forbindelse med Bibelselskapets 200 års jubileum samlet bibel- og bibelrelaterte spørsmål fra i «BibelQuiz-boka. Hvor høy er din BQ?»

Olavsfestdagene har utfordret forfatteren av BibelQuiz-boka til å måle egne BQ (bibelkunnskapskvotient) i duell med representanter for kirkefolket. Bibelkunnskapskvotienten blir avgjort i en duell hvor Jon får med seg to kollegaer; Tomm Kristiansen (NRK) og Alf Kjetil Walgermo (Vårt Land). Journalistlaget utfordres av et lagt sammensatt av representanter fra Kirke- og organisasjons Norge med generalsekretær i Bibelselskapet Ingeborg Mongstad-Kvammen, kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum og folkepresten Svein A. «Svenna» Nielsen fra Balsfjord og Malangen menighet.

Forlagsredaktør og bibelekspert Petter Skippervold er kveldens vert og BibelQuizmaster. Folket og salen kan også delta med spørsmål.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn