Tilbake

BABA

Kjærlighet og minner fra en hel verden. BABA er en unik forestilling hvor eldre innvandrere får presentere sine kulturskatter og knytte bånd til en ny generasjon og en ny kultur med historier, dans og sang.Kjærlighet og minner fra en hel verden. BABA er en unik forestilling hvor eldre innvandrere får presentere sine kulturskatter og knytte bånd til en ny generasjon og en ny kultur med historier, dans og sang.

Baba betyr bestemor eller bestefar på veldig mange språk, og i Trondheim bor det besteforeldre fra hele verden! Forestillingen er laget ved hjelp av aktørenes egne bidrag og forteller om det universelle båndet som knytter besteforeldre og barnebarn sammen. Sammen har de et hav av erfaringer, historier og kjærlighet å gi videre.

For jo eldre kroppen vår blir, jo fullere blir den av minner, opplevelser, kunnskap og skatter som kan deles.

Dette er en varm og nær familieforestilling av og med noen av Trondheims mange besteforeldre. Gjennom sang, dans og historier som er blitt delt i prosessen, blir publikum tatt inn i minnene om deres forskjellige barndommer rundt om i verden. Hva ønsker de å formidle videre til verdens barnebarn?

Kulturuttrykk er forskjellige verden over, men hva er felles i hvordan det synges, danses og lekes mellom generasjonene? I BABA får du et nært møte med seniorer som bringer med seg sine historier fra lange liv verden over.

Om forestillingen:

Manus og regi: Majken Wærdahl

Musikalsk leder: Tore Sandbakken

Musikere: Øyvind Smith og Erlend Smalås

BABA er et tilbud fra Kulturenheten i Trondheim kommune til seniorer med innvandrerbakgrunn. Forestillingen presenteres i samarbeid med Olavsfestdagene.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn