Tilbake

Arve Tellefsens Musikerpris

Som niåring ble han oppdaget av sitt store forbilde, Arve Tellefsen. Nå får Joakim Røbergshagen (15) fiolinlegendens musikerpris.
Som niåring ble han oppdaget av sitt store forbilde, Arve Tellefsen. Nå får Joakim Røbergshagen (15) fiolinlegendens musikerpris.

Arve Tellefsen er den som har inspirert meg mest når det gjelder utvikling og at jeg har kommet dit jeg er nå. At det er en musikerpris i hans navn får meg til å tenke på hvor mye han har betydd for meg gjennom de sju årene jeg har holdt på, sier den unge prisvinneren.

Arve Tellefsens Musikerpris har som formål å inspirere unge, norske musikere som har gjort seg kunstnerisk bemerket gjennom fremragende prestasjoner. Prisen ble innstiftet av Olavsfestdagene i 2011 og er på 100 000 kroner.

Vi snakker her om talenter som alt er sprunget ut, som kanskje står på terskelen av en internasjonal karriere. Jeg begynte så sent, jeg. Joakim ligger jo ti år foran og har et kjempeforsprang i forhold til da jeg satte i gang. Det spørs om jeg klarer å henge med i svingene. Han har jo nådd meg igjen for lenge siden, sier fiolinnestoren, som synes det er stort å skulle dele ut prisen til nettopp Røbergshagen.

Er han «hjertebarnet» ditt?

Ja, han er hjertebarnet til mange, tror jeg. Så bare han ikke blir bortskjemt nå, smiler Arve Tellefsen til Adressa.

Årets prisvinner skal opptre med et spesialskrevet bestillingsverk av Terje Bjørklund, samt med Mendelssohns fiolinkonsert sammen med TrondheimSolistene og verk for fiolin og klaver sammen med Mona Spigseth.

Møt opp for å se landets fremste fiolintalent få utfolde seg under Olavsfestdagene. Dette blir en opplevelse for minnebøkene!

Arve Tellefsen deler ut prisen.

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn