Tilbake

Utsolgt//Åpningskonsert: Soweto Gospel Choir

Åpningskonserten i Nidarosdomen blir en hyllest til Nelson Mandela. Gløden og gleden lyser ut av dette gospelkoret når de formidler sitt budskap. Men bak de dansende kroppene skjuler det seg et mørkt bakteppe. Åpningskonserten i Nidarosdomen blir en hyllest til Nelson Mandela. Gløden og gleden lyser ut av dette gospelkoret når de formidler sitt budskap. Men bak de dansende kroppene skjuler det seg et mørkt bakteppe.

 

Her til lands er man vant til at kor står pent og pyntelig i like dresser og kjoler. Med Soweto Gospel Choir får du noe helt annet. Her er det fargerike kreasjoner i møte med heftig dans – med hoftevrikk, spark og et tydelig kroppsspråk som formidler både glede og humor. Dette blir en vibrerende og svett kirkeopplevelse med et unikt nærvær og samspill med publikum, ulikt noe annet som har vært presentert i Nidarosdomen tidligere. Soweto Gospel Choir har navnet sitt fra et område sørvest for Johannesburg i Sør-Afrika, og sangerne kommer fra kirker i og rundt denne bydelen. Under apartheidstyret ble Soweto bygget med det spesifikke formål å huse svarte som jobbet for de hvite i Johannesburg. Bydelen ble bygget like ved Sør-Afrikas viktigste industriområde med store gullgruver, som hadde behov for mye arbeidskraft. Soweto har vært hovedsete for antiapartheidkampen i Sør-Afrika, og mange berømte sørafrikanere kommer derfra eller har bodd der, blant andre Nelson Mandela, Winnie Mandela og Desmond Tutu.

 

Når koret nå kommer til Europa og Trondheim, er det for å hedre og feire nettopp Nelson Mandela, som ville blitt 100 år 18. juli 2018. De har spilt flere konserter for landsfaderen og frigjøringshelten, og de sang også under hans begravelse. Det fargerike og spektakulære koret kommer til å fremføre et bredt spekter av sanger, fra frigjøringssanger til evangeliske sanger og internasjonale klassikere. Soweto Gospel Choir gir en forsmak av korsang slik den vil arte seg i himmelen!

 

Koret synger både om gleden over at demokratiet har vunnet, om Guds nåde og om livets mange gleder og utfordringer. Koret har et smittende engasjement for omverdenen og formidler musikken sin på en måte som bare må berøre. Om du ikke tror på oss, så prøv deg på denne:

 

 

Det prisvinnende koret, som blant annet kan skilte med Grammy Awards, ble stiftet i 2002, og opptrådte allerede i 2003 på den første Mandela-konserten i Cape Town sammen med Bono og Annie Lennox. Etter det har de turnert verden over flere ganger med mange verdensstjerner. Nå kommer denne eksplosjonen av et kor til selveste Nidarosdomen og har altså fått æren av å åpne Olavsfestdagene 2018!

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn