Tilbake

Åpningsarrangement

Utenriksminister Børge Brende åpner Olavsfestdagene 2015! I år som tidligere inviterer vi til åpningsarrangement i Borggården. Årets åpningstale vil bli holdt av utenriksminister Børge BrendeUtenriksminister Børge Brende åpner Olavsfestdagene 2015!

I år som tidligere inviterer vi til åpningsarrangement i Borggården. Årets åpningstale vil bli holdt av utenriksminister Børge Brende. Sammen med kulturminister Thorhild Widvey vil han følge prosesjonen opp Munkegata og inn i Borggården.

Vi har også bedt Kari Rueslåtten om å åpne årets festival med en egen tolkning av Turn! Turn! Turn! av Pete Seeger, blant annet kjent fra The Byrds. Teksten er hentet fra Forkynneren i Bibelen. Dette tror vi blir vakkert og stemningsfullt.

Det blir flere stemningsfulle øyeblikk med musikalske innslag ved Heidi Skjerve, baryton Johannes Weisser, sopran Mari Eriksmoen, Trond Wiger, Rasmus Rohde og Ragnhild Sølvberg. Olavsfestdagenes direktør, Petter Myhr er konferansier og det blir taler ved Styreleder Per Ivar Maudal og preses Helga Byfuglien.

Se Kari Rueslåtten fortelle om låten Turn! Turn! Turn! på NRK Midtnytt

Hele åpningsarrangementet vil tolkes av tegnspråktolker.

Nytt av året er at du tidligere på dagen kan vandre med pilegrimene fra Lian ned til byen og følge prosesjonen opp Munkegata og inn i Borggården. På LianTunet har du møtt pilegrimene som har overnattet og fått servert gratis frokost og fått nye krefter til turen ned til byen. For å komme opp til Lian kan du kjøre gratis trikk!

Les mer om frokost på LianTunet

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn