Tilbake

Antonio Zambujo

Antonio Zambujo (39) er en fremadstormende musiker som forvalter en gammel og ærverdig tradisjon innenfor portugisisk folkemusikk. Fado er en visetradisjon som vokste fram i landets havnebyer tidlig pOm du har et hjerte som banker for musikk fra før, kommer det til å hoppe ut av brystkassa denne torsdagskvelden. La deg forføre av Antonio Zambujos fantastiske fado.

Antonio Zambujo (39) er en fremadstormende musiker som forvalter en gammel og ærverdig tradisjon innenfor portugisisk folkemusikk. Fado er en visetradisjon som vokste fram i landets havnebyer tidlig på 1800-tallet, og sjangeren har sikret seg plass på UNESCOs liste over immateriell kulturarv.

Uten å føles akademisk og påtvunget seriøs, handler Zumbajos musikk mer om magefølelse, instinkt og delikat behandling av et fantastisk låtmateriale. I tillegg til å forvalte fadoen på ypperste vis, har han også en liten forkjærlighet for brasiliansk popmusikk, og er ikke redd for å krydre arrangementene med teknologi.

Antonio Zambujo er en av de musikerne som har bidratt til at fadoen legges merke til utenfor landets grenser. Han ble født inn i en musikalsk familie i 1975, og lærte seg å spille klarinett. Det tok ikke lang tid før han imponerte lokalmiljøet med presise tolkninger av tradisjonsrike sanger. På konsertstedet Club de Fado i Lisboas havnekvarter Alfama begynte Antonio på en karriere i Pachecos ensemble.

De siste ti årene har det blitt fire studioalbum, som alle utforsker lokale varianter av fado-tradisjonen. Han turnerer jevnlig, og bidrar til å vekke følelser for denne lengselsfulle musikken hos et stadig større publikum verden over.

Han er hyllet i New York Times, som skriver at «mikrofonen er hans nærmeste allierte, og den plukker opp alle nyansene av hans ekspressive vokal». Dette blir en kveld i det bankende hjertets ånd!

Kjøp billett
     
Logo Miljøfyrtårn